avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Daune morale acordate în instanță = vorbe goale pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Daune morale acordate în instanță = vorbe goale pe o bucată de hârtie?

Am castigat un proces de calomnie in care am solicitat daune morale de 10.000 lei. Paratul nu lucreaza legal, face diverse mestereli pe cont propriu, deci oficial nu are niciun venit. Neavand niciun venit (fiscalizat), nu este in baza de date ANAF. Si-a lichidat contul bancar cand a mai pierdut un proces in urma caruia trebuia sa plateasca niste bani. Tot ce castiga intra in conturile bancare ale parintilor. Are un apt in coproprietate cu sotia, de care a divortat si care a ramas in apt, el mutandu-se la parinti. Aceasta ar vrea sa vanda apt, dar el nu vrea, desi au datorii la intretinere care se apropie de 10.000 lei. (Pt aceasta suma, in cazul unui proces intentat de asociatie si castigat de aceasta, apt se va scoate la licitatie. Dar pt o datorie de aceeasi suma catre o persoana fizica, nu se executa silit decat bunuri mobile. Bunuri mobile nu are, autoturismul l-a trecut pe numele tatalui, iar cele din apt se considera bunuri comune, deci nu se pot executa.) Cu alte cuvinte, oficial este sarac lipit pamantului si nu are cum sa-mi plateasca. In aceste conditii, cum voi scoate banii de la el? Am vreo sansa reala de a primi daunele cerute in instanta?? Banuiesc ca sunt multe asemenea cazuri cand cei gasiti vinovati se sustrag de la plata sanctiunilor, neavand nimic pe numele lor si muncind la negru. De ce nu se da o lege ca in aceste cazuri, statul sa-i dea ceva de munca respectivului, iar castigul sa-i fie poprit pana isi plateste datoria?? Sunt multe munci necalificate care pot fi facute de catre un barbat in puterea varstei sanatos tun: curatarea spatiilor verzi, salubrizarea strazilor, sapatul santurilor pt retelele edilitare, etc. Daca oficial nu ai serviciu, atunci uite ca iti dam noi serviciu ca sa te ajutam sa-ti platesti datoria!!!! Sa vedeti atunci cum ar scoate toti banii si ar plati imediat!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:03, 1 Februarie 2019
Dar pt o datorie de aceeasi suma catre o persoana fizica, nu se executa silit decat bunuri mobile.

Cine v-a zis asta ?
Apelati la exceutor, in conditiile in care nu are venituri, se executa costa sa de casa,
Daca nu au facut partaj, se poate cere partajul pe calea contestatiei la executare.
Dvs va veti indestula dupa asocoatie.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
are venituri, normal, din ce traieste? doar ca sunt la negru...chiar un executor mi-a spus ca nu se executa imobil pt datorii mai mici de 10.000 lei...de aceea am si pretins daune morale de 10.000 lei, fiind sigura ca voi castiga....doar ca, din pacate, instanta a injumatatit suma castigata si mai trebuie sa-i platesc si jumate din cheltuielile lui de judecata, deci practic castigul meu este 4500 lei, nici macar 1000 euro.....asa ceva n-am mai pomenit: ca cel care castiga sa plateasca jumatate din cheltuielile de judecata. Am gasit un art din NCPC care spune ca cine pierde plateste si cheltuielile de judecata.....judecator a fost o tinerica de vreo 20 ani, cred ca de-abia a terminat facultatea, de aceea ma indoiesc serios de competenta ei profesionala. Ma gandesc sa fac apel. Culmea ar fi ca la apel sa pierd toti banii :)))) .
:)
cum nu are venituri, executarea poate fi si imobiliara chiar pt sume mai mici de 10 mii lei. Problema e ca mai costa si executarea.. sa cereti si partajul, e costisitor.
executarea si alte cheltuieli aferente nu va fi tot paratul obligat sa le plateasca si pe acestea??
Ba da, dar le veti avansa dvs si apoi.. daca veti avea de unde, veti recupera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vrem să dăm un judecată un membru al asociației și probabil vom câștiga procesul. cum putem recupera restanțele dacă oficial acesta nu are niciun venit? prettydaniola prettydaniola Vrem sa dam un judecata un restantier si probabil ca asoc va castiga procesul. Cum putem recupera restantele de la un proprietar care oficial nu are niciun ... (vezi toată discuția)
Nu platesc ce stabileste instanta kenzzo kenzzo Sa spunem ca pierd un proces pe civil ,o firma m-a dat in judecata sa le dau o suma de bani ,eu nu am beneficiat de serviciile lor,ce se intampla daca nu ... (vezi toată discuția)
Partaj si penal Marius00E Marius00E Buna seara.Am si eu o intrebare,v-as fi recunoscator,ma scuzati de deranj. Parintii mei au divortat din 2015 dupa 31 de ani de casatorie deoarece tatal meu ... (vezi toată discuția)