Îmi plouă în casă, dar președintele asociației și administratorul îmi zic că nu este problema lor. Vă rog să mă îndrumați că nu mai știu ce să fac și nu-mi permit să izolez eu tot acoperișul
Buna seara. Problema mea este ca imi ploua in casa si mai grav de atat in tabloul electric, presedintele asociatie si administratorul imi zic ca nu este problema lor sa ma descurc. va rog sa ma indrumati ca nu mai stiu ce sa fac si nu imi permit sa izolez eu tot acoperisul, Multumesc mult
Asociatia este obligata sa repare hidroizolatia blocului. Este parte comuna. Faceti sesizare scrisa cu semnatura de primire / numar de inregistrare. Ar fi bine, dupa cateva zile sa faceti o revenire si, daca tot nu se fac demersuri, faceti sesizare la primarie. In ultima faza instanta. Ar fi bine sa aveti si asigurare la apartament la o firma serioasa.
In alta ordine de idei, reparatia hidroizolatiei nu prea se face iarna decat in conditii de forta majora si depinzand si de vreme.
Buna dimineata.
Pana mergeti la administratie sa discutati cu dumnealor rezolvati problema cu acel contor electric, sa nu se produca vreun scurt circuit urmat de un incendiu, Doamne fereste, Chemati un electrician sa improvizeze ceva, pe moment.
Apoi printati legea 196/2018 si mergeti cu ea la administratie, poate nu o cunosc sau nu vor sa o cunoasca. O gasiti pe net...
CAP. VI
Administrarea condominiilor
ART. 63
(1) Administrarea, exploatarea, intretinerea, repararea, reabilitarea si/sau
modernizarea, dupa caz, a proprietatii comune aferente condominiului sunt in
sarcina asociatiei de proprietari, iar cheltuielile legate de aceste activitati reprezinta
cheltuieli comune.
(2) In scopul administrarii si intretinerii condominiului, asociatia de proprietari
incheie contracte in numele proprietarilor cu persoane fizice, persoane fizice
autorizate sau cu persoane juridice cu obiect de activitate administrarea
condominiilor, infiintate potrivit prevederilor legale in vigoare.
(3) Desemnarea administratorului si incheierea contractului de administrare se
fac de catre comitetul executiv reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari,
in baza mandatului acordat de adunarea generala, si decizia se comunica tuturor
proprietarilor.
...
p) parti comune - partile din cladire si/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt
proprietati individuale si sunt destinate folosintei tuturor proprietarilor sau unora
dintre acestia, precum si alte bunuri care, potrivit legii sau vointei partilor, sunt in
folosinta comuna. Partile comune sunt bunuri accesorii in raport cu proprietatile
individuale, care constituie bunurile principale. Toate partile comune formeaza
obiectul proprietatii comune. Partile comune nu pot fi folosite decat in comun si sunt
obiectul unui drept de coproprietate fortata;
ynocentta
Utilizator 1din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Initial trebuie evidentiata deficienta care genereaza problema cu care va confruntati
Daca este problema la partea comuna terasa imobilului,responsabil este asociatia de proprietari
Executarea de reparatii la terasa imobilului implica efoirt financiar sporit
Executarea de reparatii la parti comune care implica costuri substantale se pot dispune numai de catre adunarea generala
In conditiile mentionate pentru asigurarea sigurantei apartamentului si a bunurilor dv ,este de preferat pana se convoaca adunarea generala,pana se gaseste operator economic autorizat sa executati dv reparatia partiala strict la nivelul deficientei de pe terasa
Va multumesc frumos pentru indrumari. astazi il sunasem pe presedinte care e si administrator si am aflat socat ca defapt nu exista nici un presedinte de asociatie si nu avem nici o asociatie defapt. chiar nu mai stiu ce sa fac....
Reparatie terasa
dana9101
Buna ziua,avem o problema de curand am cumparat un apartament care este la etaju 4 hidroizolatie din cate am inteles nu a mai fost facuta de 10ani in baie si ... (vezi toată discuția)
cataleia
Am si eu o problema, de 2 ani terasa blocului ma inunda. Am sesizat aceasta problema asociatiei de propietatri (presedintelui de bloc ) dar nu se ia nici o ... (vezi toată discuția)