avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Judecarea cu bolnavii psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Judecarea cu bolnavii psihic

Buna
Exista vreo lege care nu le permite persoanelor care au probleme psihice sa nu se poata judeca?
Fostul sot ma plimba prin procese de ani de zile,iar acum cere modificarea domiciliului minorului la el,acesta influentandu.i decizia.
Protectia copilului nu face nimic...iar eu trebuie sa "ma lupt" de fiecare data cu el in procese.
Este pensionat pe caz de boala gr 2.dipsomanie cu comportament bipolar
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
VictoriaGJ, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:50, 18 Ianuarie 2019
Buna seara,
Pai la fiecare dosar depuneti o dovada a acestei boli si solicitati sa se ia act.
Interzicerea sa te adresezi instantelor NU EXISTA. Dovada cea mai clara este ca au existat persoane care s-au adresat instantei solicitand sa se judece cu Dumnezeu, cu Sf. Petru, cu Iisus, etc.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
La fiecare dosar este depus acel document!! Si toate procesele sunt castigate,dar deja a devenit un stres pt minor in primul rand,pt ca este in permanenta ascultat si dus la psiholgi,cand de fapt tatal ar avea nevoie de consiliere.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Pai la fiecare dosar depuneti o dovada a acestei boli si solicitati sa se ia act.
Interzicerea sa te adresezi instantelor NU EXISTA. Dovada cea mai clara este ca au existat persoane care s-au adresat instantei solicitand sa se judece cu Dumnezeu, cu Sf. Petru, cu Iisus, etc.

Nu puteți opri pe nimeni să vă dea în judecată. Dreptul de acces la justiție este garantat de Constituție pentru orice cetățean.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator
Singura situatie in care nu va putea actiona in instanta ar fi aceea in care persoana nu are discernamant si este pusa sub interdictie.

Din pacate, in cazul dvs nu aveti cum preintampna toate aceste demersuri la limita legii si a bunei-credinte.

Este evident un abuz de drept care pate fi sanctinat, insa nu cred ca va duce la incetarea acestor practici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am divortat de 3 ani, cu 2 copii minori, sunt inca ... Ioana_79 Ioana_79 Buna ziua. Am divortat de 3 ani, cu 2 copii minori, sunt inca in proces de partaj (care nu se v-a termina prea curand cf av) si de asemenea am un fost sot ... (vezi toată discuția)
Decizia tribunalulului de respingere a unei acțiuni pe exceptia lipsei calitatii procesuale a reclamantei gheyakob gheyakob X și Y sunt divorțați. Prin sentinta Sxxx reclamanta X are castig de cauza la Judecatorie iar paratul Y este obligat la plata unei pensii de ... (vezi toată discuția)
acțiune pentru exercitarea autorității părintești exclusive. cât contează consumul de droguri la luarea deciziei de către instanță? Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de obtinerea exercitatii autoritatii parintesti exclusive. Precizez ca am citit tot ce am gasit pe site legat ... (vezi toată discuția)