avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Am divortat de 3 ani, cu 2 copii minori, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Am divortat de 3 ani, cu 2 copii minori, sunt inca ...

Buna ziua. Am divortat de 3 ani, cu 2 copii minori, sunt inca in proces de partaj (care nu se v-a termina prea curand cf av) si de asemenea am un fost sot procesoman.
Mi-a deschis mai multe procese, ordonante prezidentiale, reclamatii etc etc.
A dat in judecata si agentul de politie pt ca nu mi-a deschis dosar penal. Are multe alte procese pe rol cu diverse autoritati publice, Bpr, adm locala etc.
Avocata pe care o am mi-a spus ca probabil nu se v-a opri niciodata, ca sunt astfel de oameni si trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea.
Insa pt mine este un stres f mare sa urmaresc mereu portalul instantelor sa vad daca mai apare ceva nou pe numele meu, ce idee ia mai venit de data asta.
Si mereu am senzatia de victima! El ma reclama, eu ma apar.
M-am saturat sa ma tot justific, sa tot dovedesc ca omul minte, ca face doar teatru si drama. De expemplu mi-a facut reclamatie ca alienez parental copiii, in instanta a cerut mai multe zile de vizita 3 wk, o luna la mine, una la el etc. Dar...el nici nu vine 5 min la poarta sa ii vada pe copii. La tel le vorbeste urat etc. Pt procesul asta ne-am judecat 2 ani apoi in apel. Acum vad ca iar a deschis o ordonanta prezidentiala insa inca nu stiu ce mai vrea ca ieri am vazut pe portal.
Va rog ajutați-ma! Cum pot scapa de un astfel de om?!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:09, 31 Iulie 2023
Nu puteți scăpa de om, pentru ca e tatăl copiilor. Este dreptul lui constituțional de a se adresa instanței de judecată pentru a-și cere drepturile prevăzute de lege.

Dacă chiar nu are dreptate, instanța civilă îi va respinge cererea de judecată.
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2023
Dapix, utilizator
Sunt de acord cu dvs insa nu este normal sa abuzezi de aceasta instanta. Nu e normal sa stau sa butonez portalul instantei ca sa vad ce alt proces ma asteapta.
Nu e normal sa nu existe un triaj al acestor oameni!
Nu asta inseamna un stat de drept! Ca eu sa stau mereu sa il inregistrz, sa pastrez facturi, sa notez date, sa ma pot apara in instanta de acest om. In loc sa ma ocup in liniste de copiii nostri si asa trecuti prin multe cu acest divort! Ce lege e asta?
Si nimeni nu face nimic! Avocatilor le convine ca au de lucru, judecatorii sunt prea obositi sa citeasca toate paginile unui dosar de volumul mult mare de procese. Si uite asa ne invartim intr-un cerc vicios!
Ma simt frustrata si neputincioasa!
Nu este dreptul lui pt ca minte! Si ar trebui pedepsit ca ingreuneaza acest sistem si asa vai de capul lui! Uff
Dapix a scris:

Nu puteți scăpa de om. Este dreptul lui constituțional de a se adresa instanței de judecată pentru a-și cere drepturile prevăzute de lege.

teoretic, il puteti acuza de abuz de drept, dar nu ii puteti dovedi reaua credinta.
Art. 15

Abuzul de drept

Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe.
[ link extern ]
Ba as putea. Acum ordonanta asta este ca am prejudiciat auto aflat in partaj si pt care inca platesc. Insa am dovezi ca auto a fost implicata intrun incident minor inainte de divort, fostul sot stia f bine lucru asta. Doar sa ma plimbe prin tribunal...alt proces in care eu trebuie sa ma apar sa aduc dovezi ca ce spune el sunt doar fabulatii.
Dar asa cum spunea cineva mai sus fiecare nebun se poate adresa instantei in apararea lui asa ca abuzul asta de drept e doar in teorie. Ca in practica e dreptul lui constitutional.
Am obosit. Am obosit rau

gi-jane2 a scris:

teoretic, il puteti acuza de abuz de drept, dar nu ii puteti dovedi reaua credinta.
Art. 15

Abuzul de drept

Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe.
[ link extern ]

poate s-o satura de platit cheltuieli de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil minor de catre parinte cu domiciliul in strainatate. sim0na sim0na Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata. Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla. Mama ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor, mama interzice accesul tatalui la copil cobra1980 cobra1980 Am fost casatoriti 2 ani si ceva din care a rezultat un copil minor de 3 luni. Am acelasi domiciliu cu sotia (apartamentul este al sotie dinainte de ... (vezi toată discuția)
Suspendã judecarea cauzei în baza dispoziþiilor art. 1551 cod proc. civ mariannet mariannet Buna ziua am un proces pe rol la care sa dispus Suspendă judecarea cauzei în baza dispoziţiilor art. 1551 Cod Proc. Civ datorita faptului ca nu sa putut ... (vezi toată discuția)