avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu de odihna in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu de odihna in cazul demisiei

Buna ziua,

Sunt in cursul unei demisii si as vrea sa stiu, legal, care sunt prevederile in legatura cu zilele de concediu de odihna ce imi sunt aferente. Mentionez ca sunt angajat de 2+ ani in companie, iar in sistem figurez cu 21 zile (6 dintre acestea le folosesc pentru un concediu in perioada demisiei). La HR mi-au spus ca se vor imparti pe luni si voi primi cate zile imi sunt aferente pentru aceasta perioada. Este legal / corect asa?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:08, 18 Ianuarie 2019
Care este durata CO mentionata in c.i.m. ?

Care este data incetarii c.i.m. ?

Cate zile de CO ati efectuat anul acesta ?
Durata CO: 22 de zile
Data incetarii: 15.02.2019
Zile efectuate: 6

Intrebarea mea este mai mult daca nu cumva, legal, firma ar trebui sa imi plateasca toate zilele de concediu, nu doar cele aferente perioadei lucrate de la inceputul anului.

Multumesc.
Firma este obligata sa va firma plateasca doar zilele de concediu, neefectuate, si aferente perioadei lucrate de la inceputul anului.

Se pare ca ati efectuat in plus zile de CO ... 3
Buna ziua,
Vi se vor achita doar zilele de CO ramase nefectuate.
Mai multe despre concediul de odihna puteti citi aici: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepand cu ce data se calculeaza perioada de preaviz in cazul demisiei? Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua, tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o problema.Lucrez la o societate comerciala din data de 13.05.2016.Din motive personale, in data de ... (vezi toată discuția)
Plata concediului neefectuat florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Am fost angajata cu contract de munca la o primarie.Am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului,dupa care in iunie 2016 am reluat activitatea. In 30 ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani a concediului de odihna mariusbratfalean mariusbratfalean Am un angajat care doreste incetarea contractului de munca prin demisie, cu acordul partilor. Am fost de acord. Acum imi solicita plata concediului de odihna ... (vezi toată discuția)