avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indeminizatie crestere copil - PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indeminizatie crestere copil - PFA

Buna seara,
In cazul in care sunt angajata cu carte de munca si in acelasi timp detin un PFA, in momentul in care vor intra in concediu de crestere copil voi putea beneficia de indemnizatia de crestere copil si din veniturile realizate pe PFA? Trebuie sa fac anumite demersuri in acest sens?

Multumesc anticipat!

M
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 19 Ianuarie 2019
Veti putea beneficia de indemnizatia de crestere copil si din veniturile realizate pe PFA.
Ar fi trebuit sa achit contributia de 0,85% pentru veniturile din PFA. O doamna de la ghiseu, mi-a spus ca daca sunt si salariata nu e nevoie sa achita aceasta contributie si pentru PFA...e corecta informatia?
multumesc mult!
Este corecta doar pentru a beneficia de indemnizatia pentru concediul de maternitate - pre si postnatal.
doar? mai sunt si alte situatii pentru care ar trebui platita aceasta contributie de 0.85%?
Se poate plati pentru a beneficia de :
a) concedii medicale și indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obișnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale și indemnizații pentru prevenirea îmbolnăvirilor și recuperarea capacității de muncă, exclusiv pentru situațiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
c) concedii medicale și indemnizații pentru maternitate;
d) concedii medicale și indemnizații pentru îngrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale și indemnizații de risc maternal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea pfa si anuntarea casei de sanatate Amelia Muntean Amelia Muntean Suspendarea unui PFA - traducator se declara si se opereaza de catre Administratia Financiara, asta e limpede. Nelamuririle mele sunt legate de: - In ce ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc 0.85% pt.concedii medicale pe perioada de pre si postnatal ca pfa? galcsb galcsb Buna ziua.Sunt pfa(medic dentist),si am intrat din data de 01.03.2013 in concediu prenatal,trebuie sa nasc in jurul datei de 5 mai 2013.Din 2009,am platit la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil ralu_c ralu_c Buna ziua! As avea si eu o mare nelamurire legata de primirea indemnizatiei crestere copil pana la varsta de 2 ani. Situatia mea este urmatoarea: Din februarie ... (vezi toată discuția)