Am deschis o bar cafenea de 3 luni de zile si acum am aflata ca profitul nu este al meu eu sunt administrator bani imi raman mie dupa ce se iau toate taxele asta nu inteleg mulțumesc
Daca la acel srl la care lucrati ca administator, nu sunteti si asociat, nu puteti sa va incasati dividende, adica o parte din profit proportional cu cate parti sociale aveti. Dar trebuie sa aveti contract de munca si obtineti venit de acolo.
Dacă eşti asociat unic (presupun) desigur că tot câştigul este al tău.
Bineînţeles, plăteşti toate taxele: impozit pe venit, profit, tva, DIVIDENDE şi ce rămâne bagi în buzunar. Dar atenţie, nu poţi să iei banii când vrei, ci doar o dată pe an.
Sau poţi să scoţi banii din firmă ca salariu după ce plăteşti toate taxele. Atunci poţi să iei banii o dată pe lună (sau mai des chiar).
Dacă asta înţelegi prin "profit", atunci DA, sunt banii tăi.
Dar înainte să îi iei, plăteşte taxele (care sunt foarte mari).
Poate era mai bine să faci un PFA sau Intreprindere individuală. Plăteai mai puţine impozite (scăpai de dividende) dacă ai doar o cafenea.
SRL-urile au dublă taxare, adică firma plăteşte impozit pe profit şi persoana plăteşte impozit pe dividende (se reţine tot de firmă).
Entităţile fără personalitate juridică: II, PFA, etc. nu plătesc dividende.