avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stare civila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stare civila

Am adoptat un copil si instanta a respins cererea de schimbare a prenumelui, motivand ca se poate doar pe cale administrativa. Asa este sau e un abuz din partea instantei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:19, 17 Iunie 2019
buna seara,
Nu, schimbarea se face pe cale administrativa.
Lamentabila solutie, domnule Kiritescu. La ultima verificare, instanta poate in momentul incuviintarii adoptiei sa dispuna, la cererea adoptatorilor, schimbarea prenumelui celui adoptat.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

buna seara,
Nu, schimbarea se face pe cale administrativa.

art 473
(3) Pentru motive temeinice, instanţa, încuviinţând adopţia, la cererea adoptatorului sau a familiei adoptatoare şi cu consimţământul copilului care a împlinit vârsta de 10 ani, poate dispune schimbarea prenumelui copilului adoptat.

Puteti ataca hotararea.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui și tatălui din certificat de nastere Sanda07 Sanda07 Buna ziua!Am un băiețel de 12 ani dintr-o relație anterioară care din păcate tatăl copilului a decedat iar eu sunt căsătorită cu o alta persoana și ... (vezi toată discuția)
Nume purtat ulterior adoptiei cristina_vilceanu cristina_vilceanu urmeaza a se face o cerere pt incuviintarea adoptiei unui major de catre sotul parintelui firesc. Adoptatul ar vrea sa-si pastreze si numele tatalui firesc ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)