avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minorul nu este supravegheat atent de tată lui în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minorul nu este supravegheat atent de tată lui în timpul programului de vizită. Ținând cont de faptul că nici nu-și îndeplinește obligațiile pe care le are, aș putea obține custodia exclusivă?

Buna ziua as vrea sa stiu daca am sanse in instanta sa castig custodia exclusiva a copilului atata timp cat am divortat iar eu detin si un certificat medico-legal al copilului si vreau sa demonstrez ca atata timp cat este la tatal lui nu are grija si atentie de el asa cum ar fi normal.In plus isi cere drepturile dar uita ca are si obligatii fata de minor..Mentionez ca daca minorul va decide sa isi vada tatal cand va dori atunci nu voi fi impotriva. Minorul are 1 an si 10 luni
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andra20.19 , utilizator 02:02, 23 Ianuarie 2019
Exercitarea autorității părintește de către un părinte se obține greu, însă dacă aveți cum să dovediți că tatăl nu are grijă de copil, având în vedere situația specială în care cel din urmă se află, șansele cresc.
Multumesc mult .. momentan doar asa pot dovedi cu acel certificat .
Ce anume incercati sa demonstrati cu acel CML? Ce a pațit copilul?
Buna ziua ..a fost la el in timpul programului sau iar cand la adus acasa era foarte umflat in partea dreapta la tampla si la ochi era vanat si umflat.. am incercat sa vb cu el sa intreb ce a patit nu mi-a raspuns decat dupa cateva ore bune si un pic cam nepasator mi-a spus ca a cazut si sa lovit..inteleg ca un copil cade si se mai loveste dar eu stiind-ul pe el cum era si in prezenta mea stiu ca nu prea isi dadea interesul sa fie atent cu el doar ca nu mai pot demonstra asta decat asa..am tras foarte mult cu cel mic si de aceea sunt si asa suparata ..plus ca ieri l-am anuntat ca baietelul este racit si ca voi ajunge la urgenta cu el mi-a raspuns dupa vreo 5 ore la mesaj desi stiu ca telefonul este in permanenta cu el..a fost foarte rece raspunsul lui "ok. Si cum este baiatul ? " ..nimic mai mult..nu i-am mai raspuns deoarece interesul lui fata de copil observ ca este foarte mic din pacate si nici el nu a mai insistat. As dori un sfat legal ce pot face. Prefer sa fie in grija mea in permanenta si sa il vad in siguranta decat sa astept sa pateasca ceva mai rau si apoi sa iau masuri .
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
Andra20.19, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu obtineti la acest moment custodie exclusiva doar in baza acelui certificat. Mai asteptati o perioada si mai strangeti probe in sensul neglijentei tatalui la adresa minorului si apoi discutati in concret cu un avocat ce sanse aveti in instanta.

Daca doriti sa actionati acum, maxim ce puteti obtine - in opinia mea - ar fi un program de vizita in prezenta dvs.

Alte discuții în legătură

Se mai poate obtine custodie unica? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Am 2 copii de 12 ani si respectiv 17 ani.sunt despartita de tatal lor de multi ani.In momentul de fata sunt recasatorita iar de 3 ani am hotarare ... (vezi toată discuția)
Obtinere exercitare autoritate parinteasca exclusiva stupidity stupidity Buna ziua. care sunt sansele sa obtin custodia totala a baiatului de 2 ani, rezultat in urma casatoriei? situatia mea este asa: sotul a fost operat pe creier, ... (vezi toată discuția)
Schimbare hotarare judecatoreasca Erin22 Erin22 Buna ziua. In urma divortului, custodia pentru fetita este comuna, dar minora este la mama. Avand in vedere ca tatal nu se intereseaza de minora, nu plateste ... (vezi toată discuția)