avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

in urma cu 4 ani am cunoscut o persoana din care a rezultat un baietel nu am fost casatorit eu am recunoscut copilu fara nici o problema dar in timp din pdvd financiar relatia noastra sa racit ea nu a primit concediu prenatal din cauza ca nu a avut loc de munca stabil lucra ba intr-un loc ba in altu in schimb am primit eu un stimulent de insertie si alocatia copilului si plus ce castigam eu avand un copil cheltuielile au crescut e sinormal sa fie asa.. dar dupa ce ca nu prea erau bani a cheltuia bai pe sala abonamente la telefon etc.. inteleg e femaie ar vrea si ea sa faca o manichiura .. vazind asta intro buna zi mam cam saturat si am hotarat sa fim fiecare cu bani lui eu plateam facturile curant apa gunoi si incalzirea si mai contribuiam dar nu tot timpu pt copil ..de aici sa racit toata relatia ma asteptam sa se ajunga aici intru-n final ne-am despartit se intampla anul trecut in 2018 in aprilie.. dar am decis ca trebuie sa fiu tata incontinuare am platit eu gradinita si mici sume pe langa.. am luat copilu ori de cate ori am avut ocazia sa fiu cu el de ceva vreme imi cere pensie alimentara ok am fost deacord si cu asta i-am propus sa fim de comun acord si sa platesc lunar 25 % di venitul meu virandui bani intru-n cont bancar si sa stabilim un program de vizita de doua ori pe luna dar nu a accepat am propus sa mergem la un mediator nici asta nu a vrut..vrea neaparat in instanta vrea domicilu copilului si custodia ..in cazul meu credeti ca am sanse sa primesc custodia comuna si nu sunt deacord sa paraseasca tara la o adica.. voi fi intrebat in instanta?
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2019
doru 40, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:57, 20 Ianuarie 2019
Nu consider ca din cele prezentate de dvs se pune problema ca mama sa poata obtine custodie exclusiva.

Cel mai probabil veti avea custodie comuna, locuinta copilului la mama, veti avea obligatia de plata a pensiei (care poate fi ca si pana acum - daca faceti dovada acestui fapt - in natura) si un program de vizita (pe care insa va trebui sa il cereti dvs printr o cerere reconventionala la cererea mamei).

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu consider ca din cele prezentate de dvs se pune problema ca mama sa poata obtine custodie exclusiva.

Cel mai probabil veti avea custodie comuna, locuinta copilului la mama, veti avea obligatia de plata a pensiei (care poate fi ca si pana acum - daca faceti dovada acestui fapt - in natura) si un program de vizita (pe care insa va trebui sa il cereti dvs printr o cerere reconventionala la cererea mamei).
imi cer scuze dar nu inteleg partea cu in natura si cererea reconventionala cum o optin si unde o depun daca va fi cazu..?
Sunt amanunte procedurale pe care le discutati cu avocatul angajat care va cunoaste toate detaliile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinti divortati, copilul incredintat mamei tanasailiecristian tanasailiecristian buna ziua sunt divortat am un copil de 9 ani eu sunt la munca in spania stabilit aici in urma divortului mama a castigat custodia copilului dar in prezent ... (vezi toată discuția)
Custodia minorului cu un parinte arestat annaise79 annaise79 Buna ziua o nalamurire am si ma tot apasa pe creier sotul meu a avut o rel inaintea mea cu cineva din care a un ingeras de copil...rel dintre ei (sotu si ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor-exercitarea autoritatii parintesti radu3737 radu3737 Buna ziua,va multumesc anticipat penru raspunsul dv.!Am primit de curand citatie pentru \"majorare pensie intretinere\"pt. minori,termen 25 Mai.Intentionam sa ... (vezi toată discuția)