avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Termen de plata contributii bugetul de stat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Termen de plata contributii bugetul de stat

Buna ziua, detin 1 magazin alimentar , sm angajate 2 vanzatoare.
Intrebarea mea este : la ce data se platesc contributiile la bugetul de stat , eu stiu ca la vectorul fiscal am declarat la trimestru.
Contabila mea spune ca trebuie sa platesc pana pe 25 ale lunii/ am verificat la fisa contribuabilului de la ANAF si banii pe care i-am platit la 25.11.2018 nici acum nu au fost distribuiti , doamna de la anaf a spus ca se vor distribui pe data de 25.01.2019.
Contabila mi-a dat foile de varsamant ptr luna decembrie cu specificatia de a plati pana pe data de 25.01.2019. Care ar fi termenele de plata tinand cont ca nici cealalta depunere nu a fost distribuita?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:01, 24 Ianuarie 2019
Termenul ar fi in principiu 25.10 pe trim III si 25.01 pe trim IV. Solicitati de la dna contabila vectorul fiscal din SPV ANAF, acolo veti vedea cum apare scadenta obligatiilor. Sau daca nu, cereti o fisa rol, in ea vedeti la fiecare impozit/taxa Termenul de plata.

Cf Cod Fiscal:
ART. 80 - Termenul de plată a impozitului
(1) Plătitorii de salarii și de venituri asimilate salariilor au obligația de a calcula și de a reține impozitul aferent veniturilor fiecărei luni la data efectuării plății acestor venituri, precum și de a-l plăti la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc aceste venituri.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), impozitul aferent veniturilor fiecărei luni, calculat și reținut la data efectuării plății acestor venituri, se plătește, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează, de către următorii plătitori de venituri din salarii și venituri asimilate salariilor:

a) asociații, fundații sau alte entități fără scop patrimonial, persoane juridice;
b) persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit care, în anul anterior, au înregistrat venituri totale de până la 100.000 euro și au avut un număr mediu de până la 3 salariați exclusiv;
c) persoanele juridice plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un număr mediu de până la 3 salariați exclusiv;
d) persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale, precum și persoanele fizice care exercită profesii liberale și asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, persoanele fizice care dețin capacitatea de a încheia contracte individuale de muncă în calitate de angajator, care au, potrivit legii, personal angajat pe bază de contract individual de muncă.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatori cu 2 salariati (conventii ) sanda65 sanda65 In anu 2011 s-a trecut la plata impozitului si taxele sociale trimestrial pentru angajatori cu pana la 2 angajati, tot asa si declaratia 112. Asa am procedat ... (vezi toată discuția)
Depunere si plata trimestriala d112 stelach stelach Buna ziua, Prin Ordonanta 30/2011 pentru modificarea si completarea codului fiscal incepand cu luna oct.2011 , se introduce optiunea de a depune si plati ... (vezi toată discuția)
Mentiune depunere si plata trimestriala d112 varnan varnan Buna ziua, O asociatie fara scop patrimonial infiintata in Feb 2013 cu 5 angajati depune D112 lunar si plateste la fiecare 25 ale lunii. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)