avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... solutionare dosar reesalonare credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

solutionare dosar reesalonare credit nevoi personale

Buna ziua,

Am o mica problema si cer un sfat, un mic ajutor. In vara lui 2008 am luat
un credit de nevoi personale. In toamna acelui an am fost disponibilizat si implicit cartea de munca a fost incheiata. Am reusit sa achit rata lunara de aprox 400 lei timp de un an de zile. Dandu-mi seama ca nu mai pot plati, neavand un alt venit decat un comision rar din domeniul asigurarilor, in calitate de agent, am depus un dosar cu o cerere de reesalonare a creditului in luna septembrie in speranta ca imi vor reduce rata la aprox 200 lei, sa o pot plati in continuare. Acum sunt neplatite lunile octombrie si noiembrie si ei inca nu mi-au dat un raspuns la dosarul depus. In schimb mai primesc telefoane din cand in cand si sunt intrebat cand am de gand sa platesc restanele. Prima oara cand am fost contactat mi s-a spus sa aduc o adresa de la casa de pensii ca sa demonstrez ca timp de un an eu nu am avut venit, nu am cotizat la stat. La casa de pensii mi-au zis ca nu au cum sa-mi elibereze un act care arata faptul ca nu cotizez, pe motiv ca in baza lor de date sunt doar cei care cotizeaza. Si stau cu ratele neplatite, nici un raspuns de la banca din septembrie si pana azi, ma gandesc daca nu cumva sunt preluat de vreun recuperator deja. Intrebarea mea este, ce fac daca banca nu-mi aproba dosarul de reesalonare? Eu vreau sa platesc chiar daca nu sunt angajat (am doar acel comision pe baza de contract individual de munca), dar vreau sa imi permita sa platesc mai putin. Dati-mi un sfat, va rog.
Va multumesc, cu stima
Claudiu.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 18:15, 17 Noiembrie 2009
aveti nr de inregistrare al cererii? ati facut cererea in scris? ei sunt obligati sa va raspunda in 30 zile

insistati cu notificarile, anexati copii dupa extrasul de cont/fluturasul de salariu, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca alin198108 alin198108 Buna seara, Am un credit de nevoi personale in valoare de 12000 CHF, credit acordat de banca x doar cu buletinul, pana in septembrie 2012 am reușit să ... (vezi toată discuția)
Cerere reesalonare credit prima casa crisbra crisbra Am depus o cerere de reesalonare a creditului obtinut prin programul Prima Casa inca din august anul trecut. In septembrie am fost anuntata de banca de ... (vezi toată discuția)
Comision refinantare credit-legalitate mi_simonet mi_simonet Buna ziua. Sunt nefericita posesoare a unui credit ipotecar in CHF. Fiind bugetara, cu probleme financiare, am solicitat ajutorul bancii in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)