avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... legea ipotecara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

legea ipotecara

o curiozitate de "incepator". cat de legal e sa fac un imprumut ipotecar in euro si banca sa il plateasca in lei (transformand la cursul bancii)? asta in conditiile in care imobilul achizitionat e negociat in euro. in conditiile in care eu platesc rata in euro si in conditiile in care vanzatorul are nevoie de euro?

exista alternative?
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 08:45, 20 Noiembrie 2009
faceti creditul in lei si banca va schimba in euro la cursul afisat

faceti creditul in euro si platiti in euro ... mai scutiti din comisioane, insa sunteti afectat sau nu de riscul de a mai creste valuta
poate nu ati inteles intrebarea... fac creditul in euro, dar banca spune ca nu o lasa legea sa plateasca in euro (banca plateste catre un SRL)! si implicit schimba in lei pe cheltuiala mea! iar eu ma intrebam cat de legal e acest lucru
srl trebuie sa aiba neaparat cont deschis in euro si atunci se poate sa faceti ordinul de plata la banca in euro si primeste tot euro

NU se poate sa transfere euro, intr-un cont de lei ... decat daca ii schimba banca. probabil la asta va referiti
da, e clar ca nu m-am facut inteles.
intrebarea se refera la legislatie, de aceea am incercat pe acest forum. stiu ca nu se poate sa transfer euro intr-un cont de lei. problema mea e urmatoarea: banca sustine ca exista o lege (lege a ipotecii), care nu ii permite sa plateasca acel imobil in euro!!! ci doar in lei! aceeasi lege care o obliga sa nu imi dea mie banii, ci direct vanzatorului! din pacate pentru mine nu stiu continutul acestei legi si de aceea intrebam pe forum. daca nu ma puteti ajuta cu informatia exacta, as aprecia daca nu ati mai raspunde pe langa subiect! sper sa nu va simtiti ofensat, dar ne pierdem timpul amandoi. multumesc!
cereti sa va spuna nr acelei legi la banca. nu exista asa ceva.

in functie de valuta in care doriti sa faceti creditul, se va face un contract de credit si o evaluare a imobilului ce urmeaza a fi cumparat de dvs. Si aceasta evaluare se face tot in moneda in care veti obtine creditului, insa banca isi introduce un articol in contract prin care va obliga ca toti banii pe care vi sa credit sa ii plateasca direct vanzatorului ... adica dvs sa nu primiti nici un ban cash

in aceasta situatie eventual sa discutati cu vanzatorul sa treceti o suma mai mare decat pretul pe contractul de vanzare de la notar si sa vi restituie el inapoi cash ... (cam asta ati putea face la mica intelegere daca evaluarea imobilului va permite ) sper ca m-am facut inteleasa.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cu imobil ipotecat Nusestie Nusestie Buna ziua, Vreau sa achizitionez un imobil nou... ipotecat. Achizitionarea se va face cu credit Prima Casa. Creditul acordat in cadrul programului Prima ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)