avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... legea ipotecara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

legea ipotecara

o curiozitate de "incepator". cat de legal e sa fac un imprumut ipotecar in euro si banca sa il plateasca in lei (transformand la cursul bancii)? asta in conditiile in care imobilul achizitionat e negociat in euro. in conditiile in care eu platesc rata in euro si in conditiile in care vanzatorul are nevoie de euro?

exista alternative?
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 08:45, 20 Noiembrie 2009
paunica a scris:

sunteti sigura ca pot cumpara un imobil nou de la o firma fara sa emita firma factura? adica vanzarea sa se faca doar in baza actului notarial? cel putin asta am inteles eu din afirmatiile dvs. daca stau sa ma gandesc, banca e cea care a cerut sa se emita factura...
poate banca sa plateasca vanzatorului daca nu exista o factura?

multumesc mult pentru informatie!


da se poate. se face contractul la notar in vreo 4-5 exemplare din care 1 exemplar original pt banca, 1-2 exemplare original pt vanzator - dintre care fiind pj 1 il depune la actele contabile (va sti contabila lui ce are de facut), 2 ex pt dvs.

fiind credit ipotecar vine un reprezentant al bancii cu dvs la notar. banca redacteaza contractul de ipoteca, iar la notar il veti autentifica si se vor inscrie mentiunile referitoare la ipoteca in extrasul de cf. apoi veti merge la banca si finalizati tranzactia (platiti pretul)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar cu imobil ipotecat Nusestie Nusestie Buna ziua, Vreau sa achizitionez un imobil nou... ipotecat. Achizitionarea se va face cu credit Prima Casa. Creditul acordat in cadrul programului Prima ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Hello :) cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la ... weisIA weisIA Hello :) Cumpar si eu un apartament care este deja ipotecat la X Bank. Vanzatorul a primit acordul bancii in care se stipuleaza urmatoarele : ”Din ... (vezi toată discuția)