intr-un dosar de la jud.s 2 judecatorul caseaza ordonanta primului procuror care mentine ordonanta procurorului de caz prin care se claseaza dosarul. judecatorul trimite parchetului inapoi dosarul cu indrumari, precizari ref: motivele pentru care desfiinteaza ordonanta, solicita extinderea urmaririi penale, le arata cu ce ar trebui sa inceapa.
la parchet dosarul zace in sertar mai mult de un an, era de negasit si, dupa ce sesizez IJ apare la sectia de politie. se emite ordonanta procurorului de reunire a acestui dosar "ratacit" la cauza principala si la putin timp dupa aceasta politistul "judiciar" emite ordonanta prin care respinge solicitarea mea de extindere a probatoriului in baza hotararii judecatorului. procurorul nu are nimic de spus si claseaza intreg dosarul "cu celeritate"
pot fi acuzati cei doi, politistul de sectie si procurorul supraveghetor, de infractiunea "nerespectarea unei hotarari judecatoresti?
Insa: am vaz ca aceasta incheiere a judecatorului de camera preliminara este obligatorie pentru procurori si am mai vaz ca este in CP infractiunea de nerespectare a unei hotarari judecatoresti !!
Eu nu o sa va tin acum un curs de drept penal, daca v-am spus ca nu se aplica, asa este. Mai cititi o data infractiunea in cod, o sa va lamuriti, doar sa fiti putin atent.
Ce este de facut am raspuns mai sus: urmati aceleasi cai de atac. Motivati ca dupa restituirea dosarului, nu s-au indeplinit obligatiile stabilite de instanta.