avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ordonanta politistului poate anula o hotarare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ordonanta politistului poate anula o hotarare judecatoreasca?

buna ziua

intr-un dosar de la jud.s 2 judecatorul caseaza ordonanta primului procuror care mentine ordonanta procurorului de caz prin care se claseaza dosarul. judecatorul trimite parchetului inapoi dosarul cu indrumari, precizari ref: motivele pentru care desfiinteaza ordonanta, solicita extinderea urmaririi penale, le arata cu ce ar trebui sa inceapa.
la parchet dosarul zace in sertar mai mult de un an, era de negasit si, dupa ce sesizez IJ apare la sectia de politie. se emite ordonanta procurorului de reunire a acestui dosar "ratacit" la cauza principala si la putin timp dupa aceasta politistul "judiciar" emite ordonanta prin care respinge solicitarea mea de extindere a probatoriului in baza hotararii judecatorului. procurorul nu are nimic de spus si claseaza intreg dosarul "cu celeritate"
pot fi acuzati cei doi, politistul de sectie si procurorul supraveghetor, de infractiunea "nerespectarea unei hotarari judecatoresti?

va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 09:25, 22 Ianuarie 2019
Nu. Aveti inca o data aceleasi cai de atac. Prima la prim-procuror, apoi la instanta. Succes!
Multumesc pentru raspuns.

Insa: am vaz ca aceasta incheiere a judecatorului de camera preliminara este obligatorie pentru procurori si am mai vaz ca este in CP infractiunea de nerespectare a unei hotarari judecatoresti !!

Cum e in aceasta situatie? Ce e de facut?
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
trandafir2, moderator
Eu nu o sa va tin acum un curs de drept penal, daca v-am spus ca nu se aplica, asa este. Mai cititi o data infractiunea in cod, o sa va lamuriti, doar sa fiti putin atent.
Ce este de facut am raspuns mai sus: urmati aceleasi cai de atac. Motivati ca dupa restituirea dosarului, nu s-au indeplinit obligatiile stabilite de instanta.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz și procurorul ignoră o hotărâre judecătorească. poate fi considerat acest fapt infracțiune sau nu este sancționat de legea penală? barandaniel barandaniel buna ziua daca politistul \"judiciar\" emite ordonanta de politist prin care anuleaza dispozitiile judecatorului care claseaza ordonanta de neincepere a UP si ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare in penal dangisca dangisca Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2007 am avut un proiect SAPARD la Giurgiu. Constructorul in complicitate cu dirigintele de santier au furat mai ... (vezi toată discuția)
Am avut dosar pentru accident cu vatamare corporala, ultima data ... Robert119 Robert119 Am avut dosar pentru accident cu vatamare corporala, ultima data cand am prelungit dovada politistul m-a instintat ca dosarul a fost clasat si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)