avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Eliminarea obligativitatii de inregistrare in ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Eliminarea obligativitatii de inregistrare in contabilitate a valorii rezultate din rapoartele de evaluare ale cladirilor

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare.
Firma la care lucrez trebuie sa faca reevaluarea la 4 apartamente.Am inteles ca
pentru determinarea impozitului pe cladirile detinute de firme, se va elimina obligativitatea de inregistrare in contabilitate a valorii rezultate din rapoartele de evaluare ale cladirilor,dar nu stiu care este legea, hotararea care stabilesc acest lucru. Societate vrea sa vanda aceste apartamente in acest an si o valoare mai mare ar face actul de vanzare anevoios. Pe de alta parte deczia de impunere pt anul 2019 este majorata la 5% .
Am citit ca MF PREVEDEA eliminarea obligativitatii de inregistrare in contabilitate a valorii rezultate din rapoartele de evaluare ale cladirilor PERS JURIDICE
Va rog ,daca se poate sa-mi indicati articolul de lege.
Va multumesc,
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Valoarea la care se impune o cladire dupa reevaluare? Tay Tay O societate are facut un Raport de reevaluare a cladirilor cu data de 02.02.2015. Valoarea imobilelor in urma reevaluarii fiind inregistrata in contabilitate ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire fara evaluator aada73 aada73 Ce se intampla in cazul in care s-a efectuat reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie de catre contabilul firmei, s-a inregistrat in contul 212, ... (vezi toată discuția)
Raport de reevaluare pentru imobil aflat sub contract de leasing cipriantarara cipriantarara Buna ziua, am un spatiu comercial pentru care am un contract de leasing activ inceput in 2011 si care se va termina in 2019. trebuie sa depun raportul de ... (vezi toată discuția)