Buna ziua numele meu este Valentin si am o intrebare pt un avocat care ar putea ajuta la solutionarea unei mici-mari probleme,care incepe cam asa:
In urma cu multi ani bunicii mei au cumparat un imobil cu un teren intravilan in popesti-leordeni in suprafata totala de 515 mp2 cu o chitanta de mana,bunicii au decedat amandoi si tatal meu a urmat succesiunea pt a devenii mostenitor,mentionez ca a fost realizata succesiunea rapid in urma careia a obtinut un ceertificat de mostenitor pe care l-a depus impreuna cu celelalte acte la prefectura pt eliberarea de titltu de proprietate numai ca nu am primit niciun raspuns pt ca este foarte aglomerat,imi poate spune cineva daca cu certificatul de mostenitor obtinut se poate vinde o suprafata de teren respectiv curtea din spate de 250 de mp2 fara a detine titlul? mentionez ca actele inainte de a fi depuse la prefect au trecut si pe la OCPI si au venit sa masoare si dansii si o firma de cadastru si intabulare. Multumesc
va multumesc pentru raspuns,momentan nu mai putem merge in instanta deoarece avem actele depuse la ordinul prefectului,aveti idee ce cale legala de solutionare mai rapida ar fi?
Adica sa fortam cumva aceasta institutie sa isi faca treaba ?
va multumesc pentru raspuns,momentan nu mai putem merge in instanta deoarece avem actele depuse la ordinul prefectului,aveti idee ce cale legala de solutionare mai rapida ar fi?
Adica sa fortam cumva aceasta institutie sa isi faca treaba ?
Nu aveti nevoie de nici un titlu.
Certificatul de moștenitor însuși e act de proprietate.
Nici nu trece o astfel de cerere de usa instanței. Rad si curcile...
Potrivit art.1133 din Codul civil
(1) Certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.
Teren cu casa
nicu20
buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din ... (vezi toată discuția)