avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Model cerere recurs
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Model cerere recurs

Buna ziua, ma puteti ajuta cu un model de cerere de recurs către tribunal?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 19:10, 21 Ianuarie 2019
Modele gasiti foarte multe insa este esentiala motivarea corecta in functie de cauza dumneavoastra
Trebuie sa indicati si motivarea in drept iar aceasta difera de la caz la caz.
Nu exista o cerere tip ca si cum ati face o legalizare sau cum ati merge la notar ca sa completati un formular tip.

De asemenea, si motivarea in fapt este esentiala deoarece trebuie adusa o critica motivata hotararii pronuntata de prima instanta care ar trebui sa fie gresita pentru a se admite calea de atac.

Ceea ce doriti sa obtineti este reglementat de lege in competenta avocatilor cu o experienta destul de mare si nu a tuturor avocatilor inscrisi in barou.Legea chiar prevedea obligativitatea de a se avea obligatoriu avocat in astfel de cazuri pentru a se beneficia de asistenta juridica calificata si pentru a se putea ca partea care declara calea de atac sa aiba sanse rezonabile de a obtine castig de cauza in instanta superioara.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Modele găsiți pe google însă o imporanța paroxistică pentru a obține o soluție favorabilă o au, deopotrivă, arta persuasiunii, probele solicitatec motivele invocate și contractarea serviciilor unui avocat care are abilitatea de a “picta în bobul de orez” pentru a-și susține cauza.
De observat este că recursul este o cale extraordinară de atac și există motive expres și limitativ prevăzute de lege în care trebuie să vă încadrați pentru a-l formula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model recurs Vasilica2003 Vasilica2003 Buna seara, Intrebarea 1: Apel sau recurs este acelasi lucru? In sentinta scrie \\" cu drept de apel in 10 zile de la comunicare\\" ! Intrebarea 2:Apel ... (vezi toată discuția)
Cedo mac6 mac6 Pentru a adresarea unei contestatii la CEDO pot fi folosite hotararile penale comunicate la domiciliu de instante ,doar cu semnatura grefierului si ... (vezi toată discuția)
Cale de atac teo1 teo1 intr-un proces cu o societate comerciala am urmat calea de atac a recursului. Acesta mi-a fost respins de catre instantza, Tribunal, ca nefondat. Decizia fiind ... (vezi toată discuția)