avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
Am cumparat un apartament in anul 2005 dar nu avea intabularea facuta (am actele de vanzare cumparare, la primarie/utilitati e trecut pe numele meu doar in cartea funciara era pe numele fostilor proprietari). Intabularea a iesit la 3 zile dupa ce am incheiat actele dar pe numele fostilor proprietari (notarul m-a asigurat verbal ca se ocupa el sa ii faca din nou intabularea dar dupa ce am fost de vreo 3 ori si nu facuse nimic am uitat si n-am mai continuat demersul) Acum l-am intabulat pe numele meu dar din 2013 s-au strans 5 executari silite pe numele fostului proprietar(una din executari e chiar divortul fostilor proprietari). Care sunt sansele sa imi pierd apartamentul si ce ar trebui sa fac in continuare?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
mpetre, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:23, 21 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Contestatie la executare (se poate aplica prin analogie art. 817(2) C.proc.civ, ). Aceasta se introduce in termen de 15 zile de la data la care ati luat la cunostinta de existenta acestor executari, altfel nu se poate anula actul de executare care a stat la baza inscrierii in CF.
Desi, si in acest caz e de discutat. Ulterior, rectificare in CF.
Daca nu merge, actiune in regres impotriva fostilor proprietari.

Situatia trebuie analizata in detaliu, contactati un avocat.
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara a se analiza de avocat actele si normele de drept incidente in aceasta speta nu se poate trage o concluzie.

Inainte de a se declara o contestatie la executare trebuie examinate sansele de reusita sau de esec si ar fi bine sa va grabiti daca doriti sa va aparati sau sa incercati sa stiti cat mai exact ce anume ar fi de facut in concret.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile in care se poate opri o executare silita de catre cel executat ArABela44 ArABela44 Care sunt motivatiile pe care le poate aduce un proprietar care a cumparat de la cel executat o proprietate, dar care proprietar apare doar in momentul ... (vezi toată discuția)
Contestatie la punerea in posesie anisoara65 anisoara65 Buna ziua! Va rog frumos sa imi raspundeti la o intrebare. Am cumparat un apartament scos la licitatie de o banca intr-un dosar de executare cu mai multe ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare anita22 anita22 Buna ziua,vreau sa cumpar un apartament,dar proprietarii actuali au doar contract de vanzare-cumparare facut de mana si copia de la contractul imobilului si ... (vezi toată discuția)