Buna ziua.
Incercam, ca asociatie de locatari in Bucuresti din sectorul 2, sa obtinem autorizatie pentru repararea unei zone de tencuiala de pe coltul blocului din care au cazut bucati mici si credem ca exista pericol sa se mai desprinda bucati care sa ajunga pe trotuar . S-a intamplat dupa ultima ninsoare urmata de inghet. Nu exista alte zone cu probleme.
Primaria Bucuresti ne-a cerut sa obtinem o confirmare a necesitatii reparatiei urgente de la un expert A1 (cer o descriere scurta, cu poze atasate si stampila) cu care apoi vom merge la Ministerul Culturii care ar trebui sa ne dea autorizatia in regim de urgenta.
Am mai efectuat reparatii in bloc si autorizatia in mod normal vine dupa exact 2 ani. Blocul nu e monument istoric, nu are risc seismic ridicat, nu e absolut niciun impediment.
Suprafata de tencuiala care ar trebui inlaturata e mica si e accesibila pentru inspectie dintr-un balcon alaturat, fara schela sau nacela.
Aici apare si problema neasteptata. Nu reusim sa gasim un expert disponibil sa intocmeasca actele cerute cat mai repede. La multe numere din lista celor autorizati nu raspunde nimeni, sunt destui decedati, altii ocupati sau spun ca fac doar expertize ale intregului bloc.
Are cineva vreo idee unde sa mai apelam ca sa nu se intample vreun accident pana se plimba hartiile? Putem sa chemam pompierii pentru asa ceva? Mai ales ca vor urma ninsori si ger in curand.
Multumesc.
Banuiesc ca este vorba de o expertiza tehnica extrajudiciara.
Va trebui sa insistati a gasi un expert disponibil in conditiile dorite de dvs. De regula, expertizele se efectueaza in ordinea primirii si dupa disponibilitatea expertului. Situatia se datoreaza numarului insuficient de experti autorizati care exista in prezent in piata. Incercati o oferta de pret care sa grabeasca lucrurile.
Daca tot va-ti hotarat sa faceti o expertiza, cred ca o expertiza a intregului bloc ar fi cea mai nimerita si care ulterior ar putea sa va fie de folos.
Pompierii nu au cum sa va ajute. Ar trebui sa contactati o firma de alpinism utilitar care sa protejeze fatada blocului impotriva eventualelor desprinderi de tencuiala care ar putea produce incidente/ accidente. In acelasi timp este necesara avertizarea zonei periculoase prin panouri de avertizare si de interzicere, vizibile inclusiv pe timp de noapte.
Multumesc pentru raspuns. Panouri pusesem de la inceput.
Am reusit sa gasim, cu greu, un expert A1. Expertiza intregului bloc e utila dar nu cred ca se face la fel de repede si nu e ceea ce s-a cerut de la PMB. Sigur va fi necesara daca vom reface tencuiala intregii fatade insa e imposibil pe aceasta vreme. Din experientele anterioare cu autorizatii ar fi posibil sa avem un raspuns prin 2021.
Celor care mai citesc acest thread le recomand sa nu isi piarda timpul cu lista expertilor autorizati sau cu cele cateva reclame pe google ci sa intrebe oriunde in alta parte.
Corect este sa faceti o expertiza tehnica a intregului imobil. Costurile totale pot fi mult mai mici decat facand expertize pe bucati. In plus, daca se va pune problema avizului IS Ctii. imi este greu sa cred ca se va accepta doar o expertiza pe un anume tronson/ parte din cladire.
Nu se face dupa cum credeti dvs. ca "corect", se face dupa cum cer autoritatile.
Eu am spus clar ce se cere de la PMB iar Ministerul Culturii are si el cateva cerinte separate, niciunul nu are legatura cu expertiza tehnica a blocului (in ce scop, uzura tencuielii din 1989?), nici cu ISC.
Reparatie burlan
alex_2
Buna ziua.
Stau intr-un bloc din sect 2, nu este monument istoric sau alt statut special, dar aproape tot S2 este zona protejata, inclusiv blocul. Avem o ... (vezi toată discuția)