avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie burlan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie burlan

Buna ziua.
Stau intr-un bloc din sect 2, nu este monument istoric sau alt statut special, dar aproape tot S2 este zona protejata, inclusiv blocul. Avem o defectiune la un burlan la et. 4, care face ca o parte din apa sa se scurga pe peretele blocului. A patat peretele, au inceput sa se rupa bucatele de tencuiala de la inghet-dezghet. Pentru reparatie ar trebui montata o schela pe trotuarul din fata blocului. Trebuie autorizatie, iar firmele de constructii ne cer sa obtinem noi autorizatia pentru ca S2 e zona protejata.
As dori sa stiu daca au mai aparut schimbari in legislatie pentru acest tip de reparatii sau poate exista proceduri alternative pentru o reparatie simpla.
In urma cu vreo 6 ani incercam reparatia unei zone unde cadea tencuiala, tot cu schela pentru a ajunge la locul respectiv. Ne-au trimis sa luam autorizatie de la pompieri, de la cultura si intr-un final, in bataie de joc, ne-au cerut proiect de la inginer structurist ca reparatia tencuielii nu afecteaza structura de rezistenta a intregului bloc. Deoarece aceasta aberatie, ca vopseaua poate darama un bloc, nici macar nu exista ca tip de evaluare sau proiect, diversi ingineri ne-au oferit proiecte de renovare pe intregul bloc, la preturi de multe mii de euro si aventura s-a incheiat.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
alex_2, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex_2 , utilizator 20:58, 28 Iulie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu sunt jurist , dar daca doar reparati sau inlocuiti o bucata de burlan identic cu cel stricat , fara sa schimbati nimic altceva , cred ca puteti apela la o firma de alpinisti utilitari . Am vazut asa ceva , ei coboara pe coarde un soi de “ leagan “ ceva mai lat de pe acoperis pe care stau , se asigura cu alte coarde si-si fac treaba . Precis gasiti pe net asemenea firme in Bucuresti .
Multumesc, e o idee buna cu alpinistii, trebuie sa sun sa intreb.
Daca nu e ceva ruginit complet sau foarte instabil nici nu trebuie schimbat. Problema e la o imbinare unde se amesteca doua scurgeri. Ceva s-a strambat acolo sau s-a fisurat si curge mult si pe perete. Solutia pt 30+ ani ar fi inlocuirea burlanului, sunt doar vreo 12m perfect vertical, ar fi si ieftin dar nu pare o varianta plauzibila pt legile din Ro. Ei vor sa vada fatade scorojite, afise "atentie cade tencuiala sau tigla" si pereti vandalizati cu grafitti, cum sunt majoritatea in centrul orasului
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati domne sa gasiti alta firma care vine face si pleaca cu banii si va da factura.
Suntii unii care vin sa monteze aere conditionate unde nu se poate pe geam si vin fac si pleaca (in maxim 30 minute) si folososesc niste scari de zici ca sunt de la pompieri asa de mari sunt ca ajunsesera la etajul 6 cu ele .
Erau cu pompa de vidat pe scara la etajul 6 scara distantata de jos doar 4 metri.

Daca dori sa schimbati doar un burlan la inaltime puteti cumpara bulanul daca stiti culoarea si modelul si cate 2 suruburi pentru fiecare imbinare si intr-o zi cand vedeti o simpla nacela (Enel Distributie sau orice nacela) rugati-i sa va schimbe burlanul si sa dea 2 suruburi la imbinare.
Presupun ca sunteti din conducerea asociatiei nu?
Daca nu sa cumpere ei burlanul si daca nu se ocupa ei si va ocupati dv achitati nacela si rugati-i sa va scoata de la persoane pana va recuperati suma platita.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
Da, din asociatie. Mai caut si alte firme. Recunosc ca nu m-am gandit sa intreb direct pe un nene cu nacela. Multumesc de idee.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura expertiza tehnica rapida alex_2 alex_2 Buna ziua. Incercam, ca asociatie de locatari in Bucuresti din sectorul 2, sa obtinem autorizatie pentru repararea unei zone de tencuiala de pe coltul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am și eu o problema cu izolarea unui balcon ,locuiesc ... carmenhara42 carmenhara42 Buna ziua ! Am și eu o problema cu izolarea unui balcon ,locuiesc la etajul 4 de curând am renovat complet apartamentul și acum nu pot sa îmi izolez ... (vezi toată discuția)
Problema burlan drenare apa pluviala petschovschi petschovschi In imobilul nostru avem o problema cu un burlan de evacuare a apei pluviale: http://postimage.org/image/zcy1dphpt Blocul a fost proiectat cu burlanul ... (vezi toată discuția)