Am avut un proces pe fond funciar cu vecinii. Imi lipsesc peste 100 mp teren. Stiu unde este terenul. Cel care il ocupa a invocat la un termen prescriptia achizitiva. I s-a respins. Atunci a aflat ca ocupa si un drum lateral care face parte din domeniul public. Fara sa am cunostinta, a demarat proces separat cu Primaria si Prefectura. In final a avut castig de cauza. Cu hotararea a mers la Primarie pt a i se trece din public in privat acea cale de acces pe motiv ca este inclusa in suprafata din hotarare. Nu se face trimitere in hotarare la planul cadastral sau ca acolo se afla domeniul public. Instanta nu a stiut aceste aspecte. Primaria a decis trecerea din public in privat, gratuit, a acestei cai de acces. Hotararea este din 2015. Ce se mai poate face pentru a o anula, sa zic?
Puteți depune o cerere pentru a afla care era regimul juridic al terenului respectiv, pentru respectiva cere va sunt necesare o serie de alte documente de la ocpi.
Revizuire nu puteți introduce fiindcă nu aveați calitate de parte in dosar, ma gândeam la o acțiune noua, însă trebuie gândit in ce temei.
Trebuie sa justificati si interesul dumneavoastră in demararea acestei acțiuni.
Terenul respectiv este domeniul public. Instanta nu a stiut asta. In litigiul cu vecinul, acesta a invocat uzucapiunea, dar i s-a respins, asa ca a preferat sa deschida actiune separata, pe ascuns as putea spune. Pot afirma cu tarie ca a pacalit instanta pentru a obtine aceasta hotarare. Hotararea este direct opozabila cauzei din litigiul initial, deaorece afirma dreptul pe suprafata ocupata de acest vecin, ori eu o contest pe motiv ca a intrat in parcela mea de teren. Este incorecta deoarece domeniul public nu se uzucapeaza. Am facut o sesizare la Parchet, dar ei nu vad nimic ilegal aici. Primaria a decis trecerea acestui teren din public in privat, gratuit, in baza acestei hotarari. Asadar, e legal?
Nu e legal. Dar trebuie analizată care e cea mai buna cale se urmat. Oricum pentru probatoriu aveți nevoie de acea cerere de aflare a regimului juridic. Se poate merge pe o cerere se revizuire, doua hotărâri potrivnice, e de analizat. Fără toate datele spețele pot sa va spun doar ipoteze de lucru.