avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt sau nu?

buna ziua! lucrez pt o casa de schimb valutar care are si moneygram iar colega mea a facut o greseala in 20 decembrie.
a avut un client care avea de retras de la moneygram 700 ron, colega nu a fost atenta si a crezut ca are de retras 700 euro. cei 700 de euro au fost transformati in 3150 ron, suma cu care clientul a plecat.
avem formularul moneygram pe care scrie 700 ron, semnat de client.
avem formularul de acceptare a tranzactie de schimb valutar, unde scrie 3150 ron, pe care clientul l-a semnat.
ar mai fi inregistrarea video din timpul tranzactiei, nu am vazut-o, dar banuiesc ca sunt detalii si acolo.
va rog tare mult sa-mi spuneti daca politia se implica in astfel de cazuri, daca putem face o plangere, daca este furt sau nu, sau colega a gresit si e buna de plata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteți depune plângere la poliție sau să încercați în mod direct să ajungeți la o înțelegere. Nu este furt, persoana care a plecat cu suma care nu i se cuvenea poate răspunde pentru însușirea unui bun găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, Art. 243 Noul Cod Penal.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
multumesc tare mult.
intre timp l-am gasit (pe o retea de socializare), am schimbat mesaje.
recunoaste ca a plecat cu mai multi bani decat trebuia, dar momentan nu are cum sa-i inapoieze pentru ca nu are de unde. mai spune ca o sa-i aduca inapoi, dar cand o sa aiba.
ce sa facem? nu putem fi sigure ca este de buna credinta. este indicat sa facem totusi plangere la politie? are politia ce sa faca?
Buna ziua! Am înțeles acum ce poate face poliția...dosar penal, amenda sau închisoare 1-3 luni.
Suntem pe punctul de a accepta o plata de 100 euro săptămânal. Dar nu înainte de a ști termenul limita, legal, până când se poate face plângere, daca nu respecta angajamentul de plata.
Incidentul a fost în 20 decembrie....
Va mulțumesc!
Plângerea poate fi depusă și ceva mai tâziu, dar este recomandat să fie într-un termen rezonabil, pentru că aveți de recuperat bani și ar trebui să acționați în timp util. dacă depuneți plângere și utlerior vă veți recupera banii, vă puteți împăca cu autorul faptei. Dacă doriți să-i acordați șansa unei plăți eșalonate, vă recomand să încheiați un act autentic în acest sens sau chiar un acord de mediere.
Se poate încheia contract de mediere daca nu este in tara? Colega mea este iar persoana reclamata, nu.
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Bani falsi beatricemanchevici beatricemanchevici Buna ziua, am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv si as avea nevoie de niste sfaturi, poate s-au mai confruntat si alte persoane , am primit o suna de ... (vezi toată discuția)
Frauda online Lidyalexandra Lidyalexandra Buna ! Caut disperata ajutor. Eu si prietenul meu am gasit pe internet o masina de vanzare. Vânzătorul e plecat in Anglia si mi-a cerut drept dovada ca ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu facut de un administrator deltady deltady Buna seara. Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui procedat in cazul in care s-a descoperit un furt de circa 12000 ron (echivalentul fondului de rulment si de ... (vezi toată discuția)