Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat competent in urmatoarea problema:
In urma cu mai bine de 4 luni, mama mea a decedat la spital in urma unui accident rutier.Soferului i s-a intocmit dosar penal , eu m-am constituit parte civla si mi-am angajat un avocat.
Urmarirea penala a inceput tarziu, pe 07.10.2009. Sunt sigura ca accidentul ar fi putut fi evitat daca soferul nu ar fi avut viteza. Nici pana in prezent nu am primit nici o citatie, politia sta pe loc. Avocatul spune ca trebuie sa astept sa primesc citatia.
Totusi, el chiar nu poate face nimic?
Nu am incredere in politie, am senzatia ca vor sa-l scoata nevinovat pe sofer. Care este temeiul legal conform caruia eu nu am voie sa vad dosarul? In felul asta ei pot "aranja "orice.Ce pot face eu, ce ar trebui sa faca avocatul?
Simt ca innebunesc, credeti-ma, de fapt pe mine ma deranjeaza ca acel om sta bine mersi, in timp ce mie mi s-a dat intreaga viata peste cap si nu pot de loc sa-mi recapat echilibrul.
Va multumesc anticipat tuturor celor care imi veti oferi o solutie ca sa "urnesc" acest dosar si sa- l " imping" mai departe.
Mai nimic: cererea de constituire de parte civila, propunerea de obiective pentru expertiză si eventuale obiectiuni la expertiza.
Poate cere si alte probe, daca stie de ele (martori, înscrisuri).
Cauza ta e din cele care durează mult.
Îmi pare rău.
Expertiza tehnica-auto. Avocatul are dreptate. Trebuie sa astepti citatia.
E o procedura de urmat, iar invinuitul are toate drepturile si doamen fereste sa i se incalce vreunul ca trebuie reluat totul de la capat. Celelalte parti nu prea au drepturi.