avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajare cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajare cenzor

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire.
La asociatia noastra aveam un censor extern. De luna trecuta se pare ca avem alt cenzor.
Cenzorul nu este mandatat de asociatia de proprietari? sau comitetul poate face asta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:50, 22 Ianuarie 2019
Lentru corecta si completa dv informare studiati temeinic disp l nr 196/2018
L nr 196/2018
Articolul 46
(1)La adunarea proprietarilor in vederea constituirii asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv format din presedintele asociatiei de proprietari si un numar par de membri, precum si un cenzor sau o comisie de cenzori si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Alegerea acestora se face cu jumatate plus unu din numarul proprietarilor prezenti. Durata mandatelor nu poate fi mai mare de 4 ani si pot fi reinnoite.

Daca nu se poate alege cenzor intern-cazul dv ramane in sarcina comitetului executiv sa desfasoare demersuri pentru angajare persoana specializata acreditata CECCAR
Anul trecut, în Adunarea Generala am ales un cenzor extern, însă de doua luni avem un alt cenzor. Acesta a fost numit de comitet fără a se organiza o noua adunare generala sau a se întreba proprietarii. Din câte știu, asociația prin adunare generala face angajări. Este corect ceea ce spun? Cred ca s-a comis un abuz din partea comitetului
Fiind vorba despre cenzor extern,responsabilitatea revine exclusiv comitetului executiv
Nu exista dispozitie in vigoare care sa implice responsabilitatea adunarii generale pentru angajare cenzor extern

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat cenzor asociatie de proprietari _Sandu _Sandu 1. Este obligatoriu contractul de mandat pentru cenzor, desi nu primeste indemnizatie? 2. Mentionez ca persoana nu locuieste in imobil ci reprezinta un ... (vezi toată discuția)
Despre administrator Catalia Catalia Dacă administratorul și cu președintele blocului nu vor sa iti arate anumite facturi cei de facut??? (vezi toată discuția)