avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj: pot cere o parte din profitul societății, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj: pot cere o parte din profitul societății, ținând cont că în ea s-au investit banii obținuți în timpul căsniciei?

Bună ziua,
As dorii sa ma ajutați cu un sfat legat de partaj. În luna martie, anul 2010 soțul meu a înființat o firma(unic acționar). În același an (în luna septembrie) am făcut căsătoria și botezul fiicei mari.Eu as vrea sa știu dacă pot cere o parte din profitul acelei societăți, dacă toți banii din timpul căsniciei i-a investit în aceasta afacere. Adică cu ce am rămas în urma nuntii dar și dupa cel de-al doilea botez. Mai exact a plătit taxele la stat. Toți banii au fost folosiți pt acea societate. Acum el zice ca nu am dreptul la nimic și ca ce dacă a investit acei bani acolo. În plus eu i-am ținut evidenta contabila fara sa îmi plătească ceva, (timp de 3 ani) ca de era pt familie tot ceea ce făceam și acum se pare ca este tot al lui.
As vrea sa știu dacă se poate face ceva legal sau nu.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!

Aveti dreptul la beneficiile societatii, cu atat mai mult cu cat ati adus un aport, un spor acesteia nu doar prin munca Dvs., dar si prin investitiile efectuate din bani comuni.
Buna seara!
In mare, DA, aveți dreptul la profitul societatii, dar doar ca un efect.
Juridic, nu aveti dreptul direct la profit, ci prin aducerea partilor sociale la masa bunurilor provenite si obtinute in timpul casatoriei.
Astfel, puteti obtine partile sociale.
Partajarea profitului... e alta treaba. Dupa o astfel de decizie referitoare la proprietatea partilor sociale, trebuie vazut ce a facut cu banii - profit ridicați pana la separarea in fapt... daca exista profit contabil, care sa fi fost distribuit ca dividende...
Trebuie analizata situatia amanuntit si cu tact, pe institutii juridice, nu doar pe scopul final. Situatia juridica a partilor sociale este una speciala.
Contactați un avocat cu specializari multi-valente !

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am făcut partajul după divorț, iar de curând am aflat că fostul soț aruncă tot ce a fost cumpărat în casă în timpul căsătoriei. ce ar trebui să fac la partaj? elisa emilia elisa emilia Bună ziua Am fost căsătorită 12 ani și nu am reușit sa fac partajul. De curând am aflat ca fostul soț arunca tot ce a fost cumpărat în casa în ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat datorită continuării conviețuirii după divorț, timp în care s-au derulat mai multe tranzacții. ce drepturi am? Persoanax Persoanax Buna ziua ! Pana in mai 2011 am fost căsătoriți și pana in prezent am stat in concubinaj . Acum suntem despărțiți in fapt . In timpul căsniciei ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 6 luni si partaj saaa saaa Buna ziua, Am si eu o mica problema poate ma ajuta cineva. Sunt casatorit de aproximativ 6 luni si din motive ce nu as dori sa le dezbat aici doresc sa ... (vezi toată discuția)