Bună ziua,
As dorii sa ma ajutați cu un sfat legat de partaj. În luna martie, anul 2010 soțul meu a înființat o firma(unic acționar). În același an (în luna septembrie) am făcut căsătoria și botezul fiicei mari.Eu as vrea sa știu dacă pot cere o parte din profitul acelei societăți, dacă toți banii din timpul căsniciei i-a investit în aceasta afacere. Adică cu ce am rămas în urma nuntii dar și dupa cel de-al doilea botez. Mai exact a plătit taxele la stat. Toți banii au fost folosiți pt acea societate. Acum el zice ca nu am dreptul la nimic și ca ce dacă a investit acei bani acolo. În plus eu i-am ținut evidenta contabila fara sa îmi plătească ceva, (timp de 3 ani) ca de era pt familie tot ceea ce făceam și acum se pare ca este tot al lui.
As vrea sa știu dacă se poate face ceva legal sau nu.
Mulțumesc!
Aveti dreptul la beneficiile societatii, cu atat mai mult cu cat ati adus un aport, un spor acesteia nu doar prin munca Dvs., dar si prin investitiile efectuate din bani comuni.
Buna seara!
In mare, DA, aveți dreptul la profitul societatii, dar doar ca un efect.
Juridic, nu aveti dreptul direct la profit, ci prin aducerea partilor sociale la masa bunurilor provenite si obtinute in timpul casatoriei.
Astfel, puteti obtine partile sociale.
Partajarea profitului... e alta treaba. Dupa o astfel de decizie referitoare la proprietatea partilor sociale, trebuie vazut ce a facut cu banii - profit ridicați pana la separarea in fapt... daca exista profit contabil, care sa fi fost distribuit ca dividende...
Trebuie analizata situatia amanuntit si cu tact, pe institutii juridice, nu doar pe scopul final. Situatia juridica a partilor sociale este una speciala.
Contactați un avocat cu specializari multi-valente !