avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare datorie

Buna ziua, am imprumutat o firma cu o suma de bani, contractul de imprumut este intocmit la sediul firmei cu stampila si semnatura proprietarului, termenul a expirat si proprietarul nu raspunde la telefon. Cum se procedeaza? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rsilviu , utilizator 20:15, 26 Februarie 2019
Ce inseamna 'cerere cu valoare redusa'? Multumesc
Este o procedura derogatorie de la dreptul comun, simplificată, care de regulă nu se judecă cu citarea părților, însă poate fi folosită doar în cazul debitelor mai mici sau egale cu suma de 10.000 lei.
Buna ziua! Intre timp am aflat ca datoria nu mai figureaza in contabilitatea firmei. Exista vre-o posibilitate de recuperare in cazul acesta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cat timp exista un contract de imprumut valabil semnat si suma nu a fost achitata, contabilitatea lor nu afecteaza demersurile pe care le puteti efectua, enumerate anterior.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-are nicio relevanță, mergeți mai departe cu demersurile.

Alte discuții în legătură

Imprumut persoana fizica-persoana juridica fara contract explicit ali18ro ali18ro am transferat din contul meu de persoana fizica in contul unei peroane juridice suma de 10.000 lei, specificand pe ordinul de plata \\"imprumut firma\\", acum ... (vezi toată discuția)
Factura neplatita Nihil since deo Nihil since deo O Sc a emis o factură în valoare de 4.400 lei care atestă că a vândut produse din cauciuc unei alte SC, factura care trebuia achitată de acum un an și ... (vezi toată discuția)
Imprumut nerambursat. mijloace de recuperare andrei73 andrei73 Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)