avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL 2019
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE CRESTERE COPIL 2019

Persoana fizica autorizata care intra in CC trebuie sa aiba activitatea suspendata in momentul depunerii dosarului pentru plata indemnizatiei ?
Ulterior poate sa-si reia activitatea deoarece are dreptul legal sa realizeze venituri de maxim 3750 lei/ an ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 22 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana fizica autorizata care intra in CCC trebuie sa aiba activitatea suspendata in momentul depunerii dosarului pentru plata indemnizatiei ,insa va trebui s-o mentina suspendata pe toata durata CCC.

Norme de aplicare a OUG 111/2010
art. 9^1
(1) În perioada concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență, persoana îndreptățită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanța de urgență, prin desfășurarea efectivă a unei activități, cu condiția menținerii întreruperii/suspendării uneia dintre activitățile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizație.
...
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc Marinel@ Marinel@ Dacă sunt in ccc si îmi deschid un pfa..am vreun beneficiu.adik de vreun spor.ceva?si pierd indemnizația ccc? (vezi toată discuția)
Pfi suspendare DGabrielaM DGabrielaM Buna seara, dețin un PFI ( activitate medicală -asistent medical) si urmează sa intru in concediu creștere copil dar nu de pe urma PFI-lui ( sunt si ... (vezi toată discuția)
Venituri realizate în timpul cic Mina2u Mina2u Bună ziua. Dacă câștigi la pariuri sportive fiind în indemnizatie creștere copil acesta se suspenda? (vezi toată discuția)