avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pot sa ies la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pot sa ies la pensie

buna ziua,eu am 22de ani si 7 luni de munca din care 8 ani in grupa a doua de munca si 60 de ani de viata as putea sa mapensionez conform legi aparute in 2018 va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:24, 25 Ianuarie 2019
Cu acest stagiu doar limita de varsta.
Barbat la 65 ani.
Femeie in functie de luna si anul nasterii.
multumesc dar as dorii si niste explicatii daca se poate o seara buna
Pentru barbati stagiul complet este de 35 ani.
D-voastra aveti 22 ani si 7 luni + 2 ani stagiul aferent = 24 ani si 7 luni.
ma scuzati am omis sa va spun sunt femeie nascuta in 1959 martie deci as putea sa ies in pensie iulie 2020 dar grupa de munca nu mai conteaza sau se scade sau cum se calculeaza va multumesc
Pentru a putea beneficia de reducerea varstei trebuie indeplinita conditia de stagiu complet de 31 ani si 4 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata vera58 vera58 sunt nascut in aprilie 1959,am lucrat 22 de ani in grupa a 2-a si inca 7 ani in conditii normale de munca.la ce varsta ma pot pensiona anticipat? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata dumitrudiaconescu dumitrudiaconescu Am varsta de 56 ani, stagiul de cotizare de 35 ani si 11 ani grupa a 2 a. La ce data ma pot fi pensiona anticipat? Dar anticipat cu penalizare? Va multumesc. ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? potoradrian potoradrian Buna ziua, Imi puteti spune ,va rog, la ce data se poate pensiona o persoana cu urmatoarea perioada de munca: 1.10.1979.15.02.2008. Din 1.10.1979-2001 a ... (vezi toată discuția)