avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibile scenarii pentru fals in acte descoperit dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibile scenarii pentru fals in acte descoperit dupa achizitia unor imobile cu / fara credit bancar?

Ma confrunt, impreuna cu mai multi vecini cu o problema.

Am cumparat apartamente, de la un investitor/constructor, la un etaj construit prin supraetajare. Bineinteles, acte, notar, juristi, unii din noi cu banca, altii direct cash. Banca a cerut tot ce se poate legat de imobil, departamentul juridic a aprobat, notarul a aprobat. Repet, nu este vorba de o singura banca, ci mai multe. Cadastre inregistrate, carti funciare, inregistrare la fisc si plata de impozite.

Intamplarea a facut ca unul din locatari sa aiba nevoie de o autorizatie de constructie de la primarie. Acolo i s-a spus ca nu exista imobilul. A facut scandal, a cerut copii pentru conformitate de la primarie, printre care si procesul verbal de receptie a lucrarilor de supraetajare, pe care noi deja il aveam de la investitor. In actele emise de primarie, procesul verbal are mai putine apartamente decat cele pe care le-am primit pt notar, banca, juristi. Deasemenea, releveul pentru etaj de la primarie (care apare cu destinatia de spatiu tehnic) este total diferit de ce este la fata locului + ce avem noi intabulat si cadastrat la OCPI (in sensul ca suprafata construita este mai mare si compartimentata in mai multe apartamente, si are alta destinatie - spatiu de locuit).

Notarul cand a vazut a zis din prima fals in acte, desi este probabil sa fii stiut din start. Era notarul "de casa" al investitorului. Bancile inca nu stim cum vor actiona. Doar unul din noi a fost deja la banca si a anuntat, asteapta raspunsul. Probabil imediat va incepe un proces odata ce le este adusa la cunostiinta suspiciunea.

Care credeti ca pot fi scenariile posibile rezultate din aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Probleme intabulare mansarda ContSters246073 ContSters246073 Am luat o mansarda proaspat construita in 2010, la notar am ajuns prin luna iulie 2011, cand s-au adunat actele de la toata asociatia( bloc de 30 familii), de ... (vezi toată discuția)