avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Împuternicirea la ieșirea din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Împuternicirea la ieșirea din tara

Fostul meu soț nu vrea sa semneze o împuternicire notariala! și a exprimat dorința in scris prin SMS! Cum as putea obține acest lucru pt minore de 10 ani și respectiv 7 ani? Menționez faptul că avem custodie comuna și nu l interesează nimic în legătură cu fetele dar nici nu vrea sa semneze ca sa pot ieși din tara cu ele! Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Sofia03, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:50, 23 Ianuarie 2019
Ordonanta presedintiala.
Sau chiar exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs.
Gresit, altele sunt motivele pentru autoritate parinteasca exclusiva.
Pentru iesire din tara luati legatura cu un avocat.se face o cerere la instanta explicati de ce vreti sa iesiti cu copii si se va da o sentinta care tine loc de aprobare de iesire din tara.
Daca o faceti macar faceti o pe 3 ani.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am rugamintea sa motivati orice apreciere negativa la adresa raspunsului meu.
Altfel, puteti sa va exprimati opinia fara a intra in polemici nejustificate.

Sobolan de tomberoane a scris:

Gresit, altele sunt motivele pentru autoritate parinteasca exclusiva.
Pentru iesire din tara luati legatura cu un avocat.se face o cerere la instanta explicati de ce vreti sa iesiti cu copii si se va da o sentinta care tine loc de aprobare de iesire din tara.
Daca o faceti macar faceti o pe 3 ani.

Doamna Sobolani a zis ca gresiti pentru ca se referea la lege. Cautati articolul in care sunt descrise motivele de decadere din drepturi si nu, nu o sa gasiti printed ele refuzul de a da acord de iesire din tara . Nu s-a considerat pana acum motiv de decadere nici neplata cu anii a pensiei de intretinere. Doar daca minorul e abuzat grab de in parinte atunci se decade din drepruri si din pacate de multe ori nici chiar atunci.
-dezinteresul total faţă de copii NU e motiv de autoritate părintească unică - totuşi, în acest caz, CUM se manifestă autoritatea părintească?
-Neplata pensiei de intreţinere - adică abandonul copiilor -NU reprezintă motiv de decădere sau autoritate unică
-împiedicarea liberei circulaţii a minorilor, a cunoaşterii de noi culturi, de lărgire a orizontului cultural al minorilor -Nu reprezintă motiv de decădere din drepturi
-NEACORDAREA dreptului copilului de a avea 2 părinţi, mai ales că, fete fiind, au nevoie şi de model paternal şi, aşa cum se ştie , TATA e primul bărbat care, TEORETIC, îşi iubeşte fetele NU e motiv de decădere

Atunci care ar fi ABUZUL grav la care vă referiţi? Aha, dacă domnul apare după 7 ani , acum, să ia fetele să doarmă la el de vineri orele 17 până duminică la orele 19 şi ele se sperie şi nu vor să plece, deşi există hotărâre judecătorească care, nu-i aşa, trebuie respectată? - atunci constatăm abuzul grav:alienarea parentală a mamei alienatoare împotriva părintelui ţintă: Tatăl! Bleah!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil - nu pot pleca in vacanta fara acordul tatalui corina1609 corina1609 Buna ziua, In urma unui concubinaj, a rezultat un baietel care in septembrie va implini 2 ani! Din cauza neintelegerilor si alcoolului, eu si tatal lui ne-am ... (vezi toată discuția)
Retragere din drepturile parentale Gabrya Gabrya In urma divortului, am stabilit de comun acord custodia comuna asupra minorului, cu resedinta la mama. Tatal are obligatia platii unei pensii de intretinere ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal copilului? lilianabh lilianabh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l decad din drepturile parintesti pe tatal fiului meu?Suntem divortati,nu vine sa-l vada,nu-i plateste pensia ... (vezi toată discuția)