avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se face o promisiune de vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se face o promisiune de vanzare-cumparare?

Vareau sa cumpar un teren de la o persoana care urmeaza sa deschida succesiunea dupa tatal sau decedat(traieste inca mama sa si are trei surori).
Masa succesorala cuprinde mai multe terenuri(inclusiv terenul pe care vreau sa-l cumpar eu)Deoare ce vanzarorul are tendinta sa creasca mereu pretul terenului si in plus nu ara banii necesari sa finanteze cheltuielile cu actele,taxele si onorariul avocat(notar) vreau sa-i achit eu aceste chetuieli.Ce garantie pot avea ca nu pierd banii dati
pentru acte:succesiune(cu avocat),iesire din indiviziune,cadastru si intabulare,toate pe numele vanzatorului(practic eu platesc tot)?Pot sa inchei la notariat o promisiune de vanzare-cumparare pe valoarea cu care ne-am inteles (inclusiv cheltuielile cu actele) ca sa fiu sigur ca acest om nu sa mai razgandeste?dar daca dupa succesiune terenul nu-i va reveni acestui om?el sustine ca mama lui care traieste si cele trei surori nu se vor prezenta in instanta deoarece tatal sau a impartit pamantul cand traia si fiecare si-a primit partea ,fapt consemnat in registrul gricol la Primarie.
Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:27, 17 Noiembrie 2009
un antecontract de vanzare -cumparare , in care treceti suma pe care o dati ca avans si ca sa nu aveti surprize ca se rasgandeste treceti o clauza prin care in caz ca nu incheati contractul sa va plateasca dublu cel putin inapoi , mergeti la un notar , merita cheltuiala
Cred ca ar fi bine sa-i achitati cheltuielile cu actele pe masura ce apar si chiar sa-l insotiti in demersurile lui pe la diferite institutii. Astfel va veti lamuri daca este de buna credinta sau daca se ivesc noi probleme care pot intarzia intocmirea actelor.
buna seara!
eu nu va recomand sa incheiati niciun act cu X pana nu dezbate macar succesiunea.
pt acesti bani pe care doriti sa ii avansati putei inchia un contract de imprumut in forma autentica- este titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren amaiana amaiana Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca tatal meu poate sa-mi dea mie o parte din terenul mostenit de la parintii sai( pe care-l are in titlul de proprietate) ... (vezi toată discuția)
Help !!! succesiune NerLol NerLol Bunica mea a achizitionat in anii \\\\\\\'70 un teren. Actul de vanzare-cumparare este pe numele ei, dar acolo scrie \\\\\\\"casatorita\\\\\\\". Sotul ei a ... (vezi toată discuția)
Pot sa deschide succesiunea daca nu am acte in original? mariamihalache mariamihalache Eu am mers la primarie sa obtin certificatul de deces al tatalui meu si, dupa inmormantare i l-am dat mamei mele. Sora mea care a cumparat casa si gradina de ... (vezi toată discuția)