avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire teren

Buna seara.Va rog sa-mi spuneti daca tatal meu poate sa-mi dea mie o parte din terenul mostenit de la parintii sai( pe care-l are in titlul de proprietate) fara semnatura mamei.Mentionez ca mama traieste, sant casatoriti de peste 60 ani, si mai am o sora. Deci ma refer strict la teren , nu si la casa. De asemeni daca se poate, va rog sa-mi precizati si modul cum ar putea-o face fara a avea probleme in viitor cu mama si sora.
Cel mai recent răspuns: amaiana , utilizator 23:27, 28 August 2018
Buna seara,
Daca a dezbatut succesiunea de pe urma parintilor sai, bunurile sunt bunuri proprii si poate dispune cum vrea de ele fara acordul NIMANUI.
Cel mai bine este sa va incheie contract de vanzare cumparare la NOTAR!
Am mentionat ca mama traieste, mai am o sora , tata are terenul mostenit de la bunici( de inainte de a se casatorei) si are titlul de proprietate pe teren, pe numele lui ,si , vrea sa-mi dea o parte mie ( surorii i-a dat langa el un teren de la bunici). Acum vrea sa-mi dea si mie ,poate sau trebuie si acordul mamei?
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
amaiana, utilizator
Poate. Daca tatal are titlu de proprietate pe numele sau, terenul este bun propriu al sau si poate dispune de el cum doreste fara acordul mamei. Este nevoie sa intabulati terenul dupa care putei incheia ce act doriti.
multumesc frumos pt.raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire huzumalina huzumalina Buna ziua!Am si eu o problema parintii mei au o casa lasata mostenire de la bunicii mamei,mama a decedat iar tatal vrea sa faca acte pesoanei cu care traieste ... (vezi toată discuția)
Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren. rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Am un prieten care se afla intr-o situatie mai complicata si sper sa am toate datele problemei. El este casatorit de un an si sta cu parintii lui in ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorinacizmas sorinacizmas Buna ziua! In anul 1997 bunica materna si in anul 1998 bunicul matern au decedat nelasand un testament in urma lor. Parintii mei au locuit impreuna cu ei din ... (vezi toată discuția)