avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare judecata

buna ziua, as vrea sa renunt la judecata la primul termen. trebuie sa timbrez cererea cu toata suma? am timbrat cu o suma destul de mare pe care vreau sa o recuperez. se poate? este posibil sa mi se ceara sa completez taxa de timbru dar este peste posibilitati dar vreau sa recuperez si ce am timbrat pana acum. ce pot face?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 17 Noiembrie 2009
În cazul în care, până la prima zi de înfăţişare, părţile încheie tranzacţie sau renunţă la judecată, suma achitată cu titlu de taxă judiciară de timbru se restituie în întregime, iar în cazul în care tranzacţia ori renunţarea la judecată intervin ulterior primei zile de înfăţişare, se restituie până la jumătate din suma achitată, ţinând seama de actele procesuale deja îndeplinite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune claudia violeta claudia violeta Avand in vedere noua lege a taxelor de timbru, financiar este mai convenabil sa se dezbata succesiunea la notar sau in instanta ? Este adevarat ca daca se ... (vezi toată discuția)
In cazul renuntarii la judecata conform art. 246 c.pr.c se restituie taxa de timbru? ContSters126583 ContSters126583 in cazul renuntarii la judecata conform art. 246 C.Pr.C se restituie taxa de timbru? (vezi toată discuția)
Partaj gagione gagione buna seara.se poate partaja un apartament ipotecat pe cale amiabila in instanta de judecata?la un astfel de proces se mai plateste taxa de timbru ca procent ... (vezi toată discuția)