Buna ziua,
In urma cu ceva timp, bunicul meu a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru o suprafata de teren.
Intre timp acesta a incetat din viata iar eu, ca mostenitor, am fost chemat in judecata pentru "hotarare care sa tina loc de act autentic".
Anul trecut am castigat procesul (neindeplinirea procedurii de publicitate imobiliara) si acum, am fost chemat in judacata din nou, de data aceasta pentru rezolutiune contract.
Suma pe care cumparatorul a achitat-o ca pret a fost suma de 5.000 lei.
In toata aceasta perioada (din 2007 pana anul trecut), numai promitentul cumparator a primit arenda de la arendas iar eu am platit impozitele.
Problema este ca acum acesta cere suma de 60.000 lei.
Va rog un sfat despre cum ar trebui sa procedez.
Ce solutii sunt sa platesc o suma cat mai mica.
In procesele de acest fel trebuie ca avocatul sa verifice actele si sa le studieze sub toate aspectele.
Trebuie analizată acțiunea si pe ce se întemeiază în fapt si in drept pentru a se formula întâmpinare.
Actele juridice încheiate sunt opozabile moștenitorilor si acestia au dreptul.de a face toate apararile necesare în fapt si in drept.
Intr-adevăr, este imperios necesar să mergeți cu înscrisurile și acțiunea la avocat, redutele de apărare în fapt și în drept putând fi cristalizate doar după lecturarea acestor acte.
Pretul actualizat se poate obtine din cate stiu eu daca discutam generic dar sunt multe aspecte de analizat printre care si cel daca ar castiga sau nu procesul.Eu nu ma refeream sa mergeti la avicat ca sa va spuna daca suma este sau nu asa...ci sa analizeze daca poate castiga procesul si atunci nu mai conteaza suma...
Suma se stabileste prin expertiza in mod normal.
Timbrare
imac
Buna ziua
In cazul unei actiuni in rezolutiunea unei promisiuni bilaterale de v-c , reclamantul fiind pomitentul vinzator, taxa de timbru se achita la ... (vezi toată discuția)