avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contestatie cu privire la documentatia de atribuire
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contestatie cu privire la documentatia de atribuire

Daca o firma solicita clarificari cu privire la documentatia de atribuire, apoi depune contestatie licitatia este suspendata? Ce trebuie sa fac eu ca autoritate contractanta?
Cel mai recent răspuns: lazar_m_mihaela , utilizator 21:03, 21 Noiembrie 2009
Clarificarile privitoare la Documentatia de atribuire se solicita inainte de procedura propriu-zisa de achizitie publica. Autoritatea contractanta este obligata sa raspunda la aceste solicitari de clarificari, daca acestea respecta termenul din documentatie. Dupa licitatie, autoritatea contractanta este cea care solicita clarificari operatorului economic, daca este cazul. Daca s-a depus contestatie, pana la solutionarea acesteia procedura se suspenda, in niciun caz nu poate fi incheiat contractul cu potentiala firma castigatoare.
In primul rand trebuie sa verificati daca contestatia a fost depusa in termenul legal. In functie de rezultatul acestei verificari obligatiile legale difera.
Utilizatorul care a raspuns inaintea mea a pornit de la premisa ca acest termen a fost respectat.
luluca66 a scris:

Daca o firma solicita clarificari cu privire la documentatia de atribuire, apoi depune contestatie licitatia este suspendata? Ce trebuie sa fac eu ca autoritate contractanta?

Autoritatea contractanta este obligata sa raspunda la aceste solicitari de clarificari, daca acestea respecta termenul din documentatie.In D.A obligativitatea autoritatii contractante este accea de a posta termenul de solicitare la clarificari (data si ora).Atentie la aceste termene altfel este munca in zadar.....

Multa bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare caiet de sarcini ibitza78 ibitza78 Buna ziua! am urmatoarea speta: se publica pe SEAP documentatia de atribuire pentru o procedura de licitatie deschisa. Ulterior se primesc solicitari de ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns solicitare de clarificare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. Intrebarea mea este daca o autoritate contractanta este obligata sa raspunda in maxim 3 zile lucratoare la o solicitare de clarificare? In OUG 34 ... (vezi toată discuția)
Se poate verifica de catre un ofertant dosarul licitatiei la care a participat si care a fost castigat de o alta societate ? lauraluro lauraluro Buna ziua Ati putea sa imi spuneti o baza legala care sa imi permita sa cer unei autoritati contractante (de exemplu unei primarii ) sa imi arate contractul ... (vezi toată discuția)