avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz retur
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz retur

Bună dimineața!
Mă aflu în următoarea situație:
În data de 12.10.2018, am cumpărat de la o firmă anumite produse. În data de 15.10.2018, când am primit marfa, am constatat faptul că marfa trimisă nu e conformă cu cea promisă.
Am contactat firma, dar nu a dorit să accepte pe cale amiabilă returul, motiv pentru care am făcut plângere în acest sens la ANPC.
În data de 5.11.2018, am primit răspunsul de la ANPC în care mi se confirmă faptul că am dreptul la retur.
Am contactat reprezentanții firmei care mi-au spus că în luna noiembrie nu pot returna marfa întrucât sunt plecați din țară, iar în luna decembrie depozitul firmei va fi închis.
În luna ianuarie, am incercat sa iau legatura cu reprezentații firmei, dar nu am reușit să iau legătura cu aceștia.
În data de 22.01.2018, am expediat marfa, dar aceștia au refuzat să primească produsele, deoarece spun că am nu am respectat termenul legal de 14 zile calendaristice.

În conformitate cu prevederile OUG 34/2014, art. 10, alin(1), dreptul de retur, în cazul în care firma nu mă înștiințează și nu-mi trimite formularul de retur, termenul de retur se prelungește până la un an de zile.
Ce mă sfătuiți să fac în continuare?
Am dovadă că inițial nu au acceptat returul(răspunsul de la reclamația la ANPC, dovadă de la firma de transport că marfa a fost refuzată).
Cumpărăturile au fost făcute pe persoană fizică; marfa a fost achitată prin transfer bancar; produsele erau non-alimentare.
Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Furnizare produs gresit la comanda pe site tanarobot tanarobot Buna ziua, Pe 30.10.2022 am facut o comanda pe un site, lenjerii pat. Am primit comanda dar am constatat ca mi-au fost expediate alte produse. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Produse platite din greseala, dar necomandate ionescuadrian ionescuadrian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am platit din greseala niste produse pe care nu le-am comandat si nici nu am nevoie de ele.Eu ma ocup de ... (vezi toată discuția)