avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Comunicarea dintre Casa Judeteana de Pensii si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Comunicarea dintre Casa Judeteana de Pensii si pensionarul roman cu domiciliul in strainatate

Buna dimineata ! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema privind pensia mea comunitara. Din 2011 locuiesc in Germania iar in noiembrie 2018 printr-o persoana mandata am depus dosarul meu de pensionare la Casa Judeteana de Pensii., de care apartin cu domiciliul inscris in CI. In data de 12.012.2018 aceasta mi-a emis decizia de pensionare pe care mi-a trimis-o la adresa din Romania, desi acolo nu mai locuieste nimeni. Spre norocul meu un vecin a remarcat plicul in cutia postala (el stia ca nu mai primesc corespondenta acolo) a reusit s-o scoata si s-o dea acelei persoane care el stia ca am mandatat-o eu sa ma reprezinte in problema pensiei. In aceiasi zi , adica in 12.01.2019, persoana mandata de mine mi-a trimis-o prin e-mail scanata. Prea tarziu insa pentru ca perioada de contestatie a deciziei era de exact 30 de zile. Intrebarea mea este : daca eu am atasat la dosarul meu de pensionare toate datele mele privind adresa de domiciliu actual din Germania, , inclusiv cererea mea de a mi se trimite pensia intr-un cont bancar german, Casa de Pensii nu trebuia sa-mi trimita aceasta decizie la domiciliul meu de rezidenta ? Mai mult, ma intreb ce se va intampla cand va trebui sa trimit in tara Certificatul de viata bilingv, a carei prima pagina ar trebui sa fie completata de Casa de Pensii ? Tot in Romania mi se vor trimite aceste formulare ? Si daca nu voi mai avea norocul sa mai vada vreun vecin scrisorile din cutia mea postala, ma pot trezi ca sunt declarata si moarta,nu ? Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta privinta ? Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
Angela Maria, utilizator

Alte discuții în legătură

Casuta postala a asociatiei! Maria2143 Maria2143 Care este casuta postala a asociatiei daca vrei sa expediezi o felicitare de Craciun, o scutire de la plata cotelor de intretinere pt. ca ti-ai prelungit ... (vezi toată discuția)
Anulare domiciliu si societate pr1272 pr1272 Buna ziua, Doresc si eu un sfat? Am cump.ap.la licitatie si acum cutia postala este plina cu scrisori de la diversi recuperatori, executori si ANAF pt.ca ... (vezi toată discuția)
Instiintare de la o firma de recuperari debite pgeorge pgeorge Buna ziua, astazi am primit un plic in cutia postala de la o firma de recuperari, care mentioneaza cum ca as avea datorie catre o publicatie, ei trimitandu-mi ... (vezi toată discuția)