avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Casuta postala a Asociatiei!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Casuta postala a Asociatiei!

Care este casuta postala a asociatiei daca vrei sa expediezi o felicitare de Craciun, o scutire de la plata cotelor de intretinere pt. ca ti-ai prelungit concediul cu familia inca trei saptamani, sau o sesizare, cum procedezi ca proprietar in aceea asociatie?
Cel mai recent răspuns: Maria2143 , utilizator 20:59, 28 Ianuarie 2015
Si doriti ca cineva de pe acest forum sa va raspunda?
Dar casuta postala a familiei dvs. care este pe un perete din casa scarii, cine a hotarat sa o monteze acolo si cu ce ocazie?
Nu s-a gasit nimeni dintre proprietari sau din conducerea as. prop. sa mai puna o cutie si pentru asociatie?
Daca-i greu, e greu, ce sa-i faci...
De regula ,asociatiile de proprietari ai caror reprezentanti legali se intereseaza de problemele acelora care i-au ales,asigura corespondenta prin instalarea de cutii postale,unde periodic sa se depuna indexul consum utilitati,cereri/sesizari adresate asociatiei de proprietari/
presedintelui de asociatie
Daca asociatia de proprietari nu s-a invrednicit sa instaleze cutie postala,puteti adresa cererea dvs prin care informati numarul de persoane care locuiesc in imobil,direct pe adresa presedintelui de asciatie
Expediati corespondenta cu mandat de confirmare primire
Atentie la perioada minim prevazuta pentru scutirea de la plata persoane,care trebuie sa fie de minimum 15 zile/luna
Succes !
Adam Grecu a scris:

Si doriti ca cineva de pe acest forum sa va raspunda?
Dar casuta postala a familiei dvs. care este pe un perete din casa scarii, cine a hotarat sa o monteze acolo si cu ce ocazie?
Nu s-a gasit nimeni dintre proprietari sau din conducerea as. prop. sa mai puna o cutie si pentru asociatie?
Daca-i greu, e greu, ce sa-i faci...


Va multumesc. Da, mi-ar prinde bine un raspuns, avizat, poate au timp a citi si manageri, administatori de condominii, avocati, consilieri, poate pot sa.mi raspunda, astfel incat intr-un eventual proces sa poata fi prezentata o \"confirmare de primire\"-fara de care nu te asculta, Instanta.
Nu puteti crede ce raspuns da un Comitet executiv, citez: \"orice adresa, sesizare, contestatie a unui locatar/ proprietar al asociatiei se trimite la sediul acesteia. Domnul X, este presedintele asociatiei (...) nicidecum al apartametului ... (sau)\", la o adresa trimisa reprezentantului asociatiei, presedintelui.

Un exemplu de amabilitate! Nu a raspuns la adresa niciodata.

Si acum: daca lasi o sesizare, solicitare in cutia \"apometre, sesizari si reclamatii\", nu primesti de la nimeni confirmare de primire. Oficiului postal nu-i poti da o scrisoare recomandata cu confirmare de primire cu adresa \"cutia postala a asociatiei X, din strada Y\"; daca trimiti presedintelui, raspunde, ca mai sus, refuza-nu ridica corespondenta, daca ii duci la usa adresa o refuza, daca o dai femeii de serviciu sa-i dea plicul, o ameninta ca o da afara de la asociatie daca primeste ea corespondenta, femeia refuza, portarul speriat refuza si el!

Timpul costa. Trece termenul de contestare. Nu ai macar dovada ca i-ai trimis ceva in scris.

Vi se pare ca este o intrebare pusa, asa in gluma? Aceea cutie din hol, din casa scarii, se deschide de catre oricine, usor, are cheia si portarul si si si...

Este aceea cutie \"casuta postala a asociatiei de proprietari?" sau se expediaza corespondenta, cui? Cum este legal?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Maria2143, utilizator
ynocentta a scris:


Expediati corespondenta cu mandat de confirmare primire

Atentie la perioada minim prevazuta pentru scutirea de la plata persoane,care trebuie sa fie de minimum 15 zile/luna
Succes !


Va multumesc! Aveti dreptate. Corespondenta priveste relatia proprietar-asociatie, prin reprezentantii sai legali, cu solicitari in scris, carora li se solicita raspuns in scris.

Am raspuns, oarecum, mai sus!
Oficiului postal ii trebuie o adresa cu nume in clar si confirmare de primire, nu o cutie din holul scarii! Art.18 din Normele de aplicare ale Legii 230/ 2007, ne indruma catre presedinte, daca el refuza sistematic, sa delege pe altcineva, cf. alin.(7), al aceluiasi art.18.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Maria2143, utilizator
Doamna, nu mi se pare ca glumiti, observ ca insistati... Adica postasul care va aduce corespondenta nu stie unde este sediul as. prop. pentru a pune o scrisoare simpla, o factura? Ce sa mai zic de o scrisoare recomandata, pentru care postasul nu o pune in nicio cutie postala, ci o inmaneaza direct celui de la asociatie care trebuie sa semneze de primire?
Aaaaa, nu este nimeni la sediu? Atunci lasa la cutia postala un mandat prin care anunta as. prop. ca la sediul of. postal ii asteapta o scrisoare recomandata!

Asociatia de proprietari din care faceti parte este o institutie ca sa zic asa, este persoana juridica cu acte in regula, adica cu incheiere judecatoreasca.
Oricine poate sa trimita corespondenta pe adresa pe care cei care au infiintat as. prop. au fost nevoiti / obligati sa o treaca in documentele cerute de judecatorul delegat, atunci cand reprezentantii dvs. au facut cererea de acordare a personalitatii juridice pentru asociatie, altfel i-ar fi trimis la plimbare, va asigur.

Pe de alta parte, in mod obisnuit, un proprietar, membru sau nemembru al as. prop. din care face parte, nu trebuie sa se adreseze as. prop. - repet - as. prop. si nu presedintelui, administratorului sau altei persoane din anturajul asociatiei, numai prin posta cu scrisori recomandate cu confirmare de primire!

Asociatia are un program de functionare, de incasari dar si un program in care proprietarii pot adresa intrebari in vederea clarificarii nenumaratelor aspecte privind functionarea as. prop., eventual un program de audiente. Aceste lucruri se pot face verbal si se rezolva pe loc sau in scris cu mentiunea ca raspunsul trebuie sa parvina solicitantului in max. 7 zile.

Petitia/contestatia/notificarea, etc. se intocmeste de petent in doua exemplare, exemplarul unu se preda celui care are in fisa postului menirea de a primi aceste inscrisuri pe care il inregistreaza in caietul de corespondenta; pe exemplarul doi, care ramane la petent, se scrie nr. de ordine si data primirii;

Daca la dvs. nu se procedeaza asa, inseamna ca aveti o conducere necorespunzatoare, pentru care trebuiesc luate masuri de corectare, cea mai buna corectie facandu-se prin alegerea altor membri, oameni care accepta sa respecte interesul membrilor in conformitate cu prevederile legale.
Va doresc mult succes si daca as putea, v-as propune intr-o functie de conducere in asociatia din care faceti parte, sa fiti cat mai aproape de interesul membrilor!

Alte discuții în legătură

Adresa asociatiei de proprietari. care e ? fanrapid2 fanrapid2 Doresc sa trimit o scrisoare oficiala asociatiei de proprietari si nu stiu exact care e adresa. Fiecare locatar are numar de apartament, dar asociatia (care e ... (vezi toată discuția)
Casuta postala de corespondenta la comun - bloc Andreea A.86 Andreea A.86 Buna ziua! Am o nelamurire. Recent, pe usa de la intrarea in bloc, s.a montat o cutie postala COMUNA, chiar daca fiecare locatar are casuta lui separata. Cutia ... (vezi toată discuția)
Acces in casa scarii daniellupascu1984 daniellupascu1984 Lucrez ca postas la o firma de servicii postale care livreaza corespondenta ....problema o am cu administratorii de bloc care refuza sa îmi pună la ... (vezi toată discuția)