avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiuni disciplinare în perioada de probă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiuni disciplinare în perioada de probă

Eu sunt in perioada de 90 de zile a contractului- perioada de proba. In aceasta periaoda pot sa fiu penalizat financiar daca nu mi-am facut bine treaba? sau pot sa fiu doar dat afara direct in scris. Pot sa imi dau demisia de la locul de munca inainte sa incep orele de munca? ex. Eu incep munca la ora 09 H dar eu imi scriu demisia la ora 08,50 si plec imediat. E legal? fiind in cele 90 de zile de proba. AM SALARUL DE BAZA FARA BONUSURI ..................ETC SALAR DE BAZA +BONURI de MASA in periada de 90 de zile.


Suntem o echipa de 10, in zilele urmatoare 4 pleaca la un curs de perfectioanare, 2 sunt in foaie de boala. Sefii vor ca productia-calitate....etc sa fie la acela nivel facuta de 4 maxim 5 ca si cand am fi 10 oameni, e normal ?. Pot sa fiu penalizat financiar pt acest lucru fiind in perioada de proba?
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 24 Ianuarie 2019
1. Chiar daca sunteti in perioada de proba, angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

2. Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia, potrivit articolului 31, alin. 3 C.mun.

3. In speta, daca doriti sa plecati ,atunci nu este necesara demisia, ci faceti o simpla notificare catre angajator ca doriti incetarea CIM in timpul perioadei de proba, conform art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba crisu_10 crisu_10 buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Parasire loc de munca fara a anunta ella_camy ella_camy Buna ziua. va rog daca puteti sa imi spuneti ce mi se poate intampla daca plec pur si simplu de la locul de munca fara sa anunt. Mentionez ca lucrez de o ... (vezi toată discuția)