avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit dividende 2018
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit dividende 2018

Buna ziua,

Am o societate la care am acordat dividende interimare administratorului pe trimestrul 3 al anului 2018. Intrebarea mea este impozitul pe dividende trebuie sa il declar in 205?....si CASS pt aceste dividente pana cand pot sa il declar si in ce declaratie trebuie sa apara?

Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:28, 25 Ianuarie 2019
Da, pentru ca ati platit si impozit pe venitul din dividende si prin aceasta declaratie 205 statul vede detaliat datele de identificare ale celor pentru care ati platit acel impozit.
Separat pana la 15 martie 2019 fiecare asociat care a incasat venit din dividende va declara in declaratia unica daca e cazul de plata cass, adica daca venitul este peste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie, adica 22800 lei.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc

Daca administratorul nu este angajat mai trebuie sa depuna Declaratia unica?
O depune oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit micro 3 %, dar si 5% impozit pe dividente si 5.5 % cass ??? ionutpop31 ionutpop31 Buna ziua, la un micro 3%, unic administrator si asociat, FARA angajat, dupa ce se achita impozitul de 3%, pot scoate banii din firma? Sau trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Dividente si declaratia unica 2018 hvac hvac Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste dividentele ridicate anul trecut 2018-pentru care s-a platit impozitul 5%. Nu a fost depusa declaratia ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)