avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit micro 3 %, dar si 5% impozit pe dividente si ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit micro 3 %, dar si 5% impozit pe dividente si 5.5 % CASS ???

Buna ziua, la un micro 3%, unic administrator si asociat, FARA angajat, dupa ce se achita impozitul de 3%, pot scoate banii din firma? Sau trebuie sa platesc si impozit pe dividente si CASS undeva la 10% ???
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:43, 13 Iulie 2018
Din micro nu poti scoate bani decat sub forma de dividende, dupa plata impozitului pe dividende 5 % si CASS, daca suma depaseste 12 salarii minime. (22800 lei)
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
viorel55, utilizator
In completarea raspunsului anterior, daca venitul din dividende depaseste plafonul, CASS la 10% din plafon. Si depunerea declaratiei unice spre sfarsitul anului cand ati incasat dividendele dar nu mai tarziu de 15 martie 2019 pentru 2018.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende 2018 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am o societate la care am acordat dividende interimare administratorului pe trimestrul 3 al anului 2018. Intrebarea mea este impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Cand se plateste cass pe dividentele din 2018 ?! avo7 avo7 Buna ziua, Nu am inteles cum se platesc contributiile acelea la sanatate (micro fara salariat). Se platesc contributii la sanatate in 2019 pt 2018 daca ... (vezi toată discuția)
Dividente si declaratia unica 2018 hvac hvac Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste dividentele ridicate anul trecut 2018-pentru care s-a platit impozitul 5%. Nu a fost depusa declaratia ... (vezi toată discuția)