avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediere in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediere in timpul concediului medical

Buna ziua. Am lucrat 3 saptamani dupa care a trebuit sa ma internez pentru o interventie chirurgicala si am primit concediu medical 7 zile. La instiintarea catre angajator despre concediul meu medical a spus ca decide sa ma concedieze.
Mentionez ca eram in perioada de proba si am lucrat doar 3 saptamani pana cand am primit concediul medical.
Vreau sa stiu daca este legal sa ma concedieze pe acest motiv. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriels90 , utilizator 10:31, 25 Ianuarie 2019
Cu ce articol v-a incetat c.i.m. ?
Astazi mi au aratat ceva pe care scria ca suntem amandoi de acord sa incheiem contractul si i am zis ca nu il semnez pentru ca eu nu sunt de acord, dupa care mi a zis ca imi incheie contractul cu "necorespunzator".
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii, decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Cum credeti ca as putea actiona in aceasta situatie? Astazi mi au spus sa merg sa semnez decizia de concediere care este incheiata cu "necorespunzator". Credeti ca ar trebui sa semnez decizia?
Dvs semnati de primirea unui exemplar , care nu are nimic de-a face cu dreptul de a o contesta in instanta.

Daca refuzati sa semnati ,vi se poate comunica prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata angajatorului.

Alte discuții în legătură

Concediere in perioada de proba de 90 de zile IoanaEnache IoanaEnache Buna ziua, Firma la care lucrez doreste sa ma concedieze, desi eu am probleme de sanatate, si sunt acasa in concediu medical. De asemenea am bilet de ... (vezi toată discuția)
Concediere in urma unui concediu medical pentru viroza ilknur_sem ilknur_sem Buna ziua, Va deranjez cu o problema. Directorul institutiei pentru care lucrez a postat un anunt pentru postul pe care eu il detin, si anume de secretara. ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediului medical pcostel pcostel Buna ziua.Sun nou pe acest forum si doresc sa ma sfatuiti in o problema.Am patit un necaz pe data 14/02/2014(mi s-a amputat un deget de la mana dreapta),mi s-a ... (vezi toată discuția)