avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am început divorțul în instanță, dar durează ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am început divorțul în instanță, dar durează foarte mult și vrem să-l finalizăm la notar. Cum să procedăm?

Buan ziua, am initiat un proces de divort cu minor in instanta... dat fiind faptul ca dureaza foarte mult, am ajuns la o intelegere cu sotul sa il scurtam si a apela la un notar. Care este procedura mai departe in acest caz? Trebuia anulat in instanta? Si apoi formulat la notar? Ce as putea sa iau ca masuri de precautie in cazul in care iar sotul se razgandeste pentru notar, iar eu anulez deja cererea?! La notar se pot face intelegeri de promisiuni astfel incat sa nu regret ca am anulat procesul in instanta?! E f important sa primesc un raspuns in acest sens! Multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:42, 24 Ianuarie 2019
In prima faza, trebuie să renunțați la judecata. Fie verbal, în ședința, fie prin cerere scrisă.
Apoi, va adresați unui birou notarial. Depuneti cererea, iar notarul va acorda un termen legal de reflecție de 30 zile.
La împlinirea termenului, trebuie să vă prezentati din nou împreună și dacă staruiti in cerere, se va elibera certificatul de divorț.
Dacă unul dintre dvs nu se prezintă, notarul respinge cererea de divorț și ajungeți din nou de unde ati plecat.
Divorțul la notar se bazează exclusiv pe acordul soților. Nu aveti ce document să semnati, ca să îl obligați pe celălalt.
Dna mergeți la un avocat explicați ce anume doriti,daca ati ajuns la o înțelegere privind dreptul de vizita,autoritatea părintească domiciliul minor,cuantumul pensiei de întreținere etc.Daca sunteti de acord cu toate aceste aspecte mergeți la un notar daca nu instanta este solutia.Depinde si de stadiul în care se află acțiunea de la tribunal...
Nu va avantajează cu nimic sa va grăbiți,tb sa aveti certitudinea că obțineți ce este important pt dvs și copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid alexiastefania alexiastefania As dori sa-mi spuneti care este cea mai rapida si mai putin costisitoare cale de a divorta. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Divort in romania - pe baza de comun acord -cat dureaza? Ciobocris Ciobocris Buna ziua, Locuiesc in Canada dar ma voi întoarce in Romania cu un copil de 4 ani. Înțeleg ca si Romania are posibilitatea divorțului pe baza de ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori pe cale amiabila elea elea vrea sa divortez ,se poate divorta de comun acord la notar daca avem un copil minor eu nu am pretenti sa fac partaj vreau de cit sa ne intelegem programu la ... (vezi toată discuția)