avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament pact comisoriu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament pact comisoriu

Buna ziua,

Am cumparat un apartament si am achitat pretul integral prin transfer bancar in contul si in termenul specificat in contract.
In contract a fost stipulat un pact comisoriu, cum ca actul nu e valabil daca nu platesc la termenul convenit. Am inteles ca vanzatorul trebuie sa dea o declaratie notariala cum ca si-a incasat banii, dar el refuza sa o dea.
Ce pot face? E valabil actul?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocatura Nitu Paul , Avocat 20:53, 24 Ianuarie 2019
Buna seara,
Mergeti la notar si aratati chitanta de transfer bancar.
Acesta va va inmana un exemplar al contractului de vanzare cumparare.
Daca mai este nevoie de acea declaratie atunci va trebui sa va adresati instantei sa pronunte o sentinta care sa tina loc acele declaratii.
Daca ati incheiat contractul de vanzare-cumparare sub semnatura privata, este lovit de nulitate absoluta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar ... milena2020 milena2020 Buna ziua Ma intereseaza daca in momentul cand doresc sa cumpar un apartament sunt restrictionata la a i da doar 10000 euro vanzatorului in mana si restul prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil in rate r111 r111 Va rog sa mi spuneti, Doresc sa vand un imobil. Cumparatorul mi a oferit 40.000euro cu plata in 4 transe in decurs de un an. Va rog sa mi spuneti ce acte se ... (vezi toată discuția)