avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna pe RCA-ul meu dupa vanzarea autovehiculului
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna pe RCA-ul meu dupa vanzarea autovehiculului

Buna ziua,

Pe data de 20.11.2017 mi-am vandut autovehiculul impreuna cu scoaterea acestuia de la impozit si scrierea instrainarii pe spatele talonului.

Noul propietar si-a inmatriculat masina pe numele lui in descurs de 20 de zile (am verificat disponibilitatea fostului meu numar de inmatriculare).
Toate bune si frumoasa pana cand aflu la inceputul acestui an ca a existat o dauna in istoricul meu de asigurat iar clasa Bonus/Malus de pe RCA-ul meu a scazut. M-am interesat de acest incident (stiind ca eu nu am avut absolut nicio dauna) si am aflat ca FIX in aceeasi zi a fost deschis un dosar de dauna pe RCA-ul meu de catre noul propietar iar in decurs de 4 luni i-a fost platita dauna.
Data eveniment 20.11.2017
Data prima plata 12.03.2018
Nu am fost instiintat absolut de nimeni cu privire la acest incident, nici nu stiu cum asiguratorul a putut deschide dosarul fara mine.
Ce pot face in aceasta situatie pentru a imi recupera clasa de bonus/malus si pentru a sterge accidentul din istoric?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 20:50, 26 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara datele RCA-ului dvs nu se putea face deschiderea dosarului de daune!
Deci ati dat o data cu actele masinii si cartea verde, iar cumparatorul a imitat semnatura dvs.
In civil, va trebui sa reclamati uzurparea de identitate, cu decizia de justitie va trebui sa negociati cu asiguratorul (care la randul lui va va acuza de neglijenta si/sau inselaciune, pe buna dreptate).
Ar fi bine sa faceti si o plangere penala la politie pt marturie falsa, fals si uz de fals in acte publice in vederea obtinerii de avantaje materiale.
Aceasta din urma va va permite sa va justificati in justitie in cazul in care asiguratorul dvs se va intoarce impotriva dvs pt neglijenta si/sau inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare aveți idee daca se poate șterge dosarul dauna ... Saniel Saniel Salutare aveți idee daca se poate șterge istoricul/dosarul de dauna avut in trecut ? Am avut un accident acum ceva timp(3ani aproape) și în prezent am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate ... radu 72 radu 72 buna ziua , in data de 22 decembrie 2020 am vandut masina proprietate personala unui individ cu contract de vanzare cumparare incheiat la un birou de copiat ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in clasa malus daniel_am daniel_am Buna ziua si Hristos a-inviat! Va scriu cu o intrebare referitoare la o polita RCA si incadrarea acesteia intr-o anumit clasa de malus. Personal nu consider ... (vezi toată discuția)