avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un chiriaș fără forme legale inundă regulat tot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un chiriaș fără forme legale inundă regulat tot palierul iar proprietarul refuză să plătească daunele. Unde pot sesiza acest lucru?

Bună ziua,

unde se poate depune o sesizare la adresa unui chiriaș care locuiește fără contract de chirie într-un bloc? Am fost deja la ANAF si ma trimite la poliție. Există un model de sesizare?
Chiriasul inunda regulat tot palierul, neaga că problema ar fi la el si proprietarul nu dorește să plateasca nimanui daune.
Asociația de proprietari nu dorește sa ia nici o măsură.

Multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: racu_camelia , utilizator 07:46, 29 Ianuarie 2019
Buna ziua,

poze deja am facut caci imi sunt necesare pentru a deschide dosarul de dauna de la asigurator. Urmeaza sa semnez procesul verbal de constatare, cu presedintele si administratorul, asa cum solicita asiguratorul. Dansii nu refuza sa semneze dar spun ca nu au ce face mai mult in cazul acelui chirias.
Dauna mi-o recuperez astfel partial. Insa imi doresc sa rezolv cumva cu problema in sine. Aceea de a vedea baia inundata o data la cateva luni din cauza chiriasului. De aceea as dori sa stiu cum pot face o sesizare si unde dat fiind ca acel chirias sta fara contract de chirie si practic nu isi asuma nimic. La fel ca proprietarul si asociatia.

Multumesc
De ce va recuperati dauna doar partial?
Chemati in instanta acel proprietar pentru recuperarea totala a daunei, pana nu va trebui sa vina in tribunal si sa plateasca nu cred ca se va opri din nepasare si va discuta cu chiriasul...
Si dansi au ce face, notificarea de la art. 31
Daca nu gasesc nici-o defectiune si inundatiile totusi continua inseamna ca e bataie de joc din partea chiriasului pentru care sa raspunda proprietarul.
Face-ti plangere scrisa pe numele proprietarului la ANAF pentru evaziune, daca nu au contract de inchiriere semnat. Sau la politie...
Buna ziua,

spun ca imi recuperez partial caci la constatarea pe care o face asiguratorul se ia in calcul un pret mediu dintr-o grila de preturi. Care grila nu se intalneste fidel cu realitatea, mereu. Insa clar este mai bine decat nimic.
De asemenea intentionez depunerea plangerii la politie, pentru inceput. Inca sper ca lucrurile sa nu ajunga mai departe. Am fost deja la ANAF pentru depunerea plangerii si am fost trimisa la politie. Intentionez sa ajung acum la sectie pentru depunerea unei reclamatii, pentru inceput.

Daca nici asa nu se poate face nimic, atunci ma vad nevoita sa actionez proprietara in instanta. Sper ca si ceilalti vecini sa se alature. Caci suntem 5 etaje inundate.

Multumesc pentru sfat
@ionut.ion "...Daca nu gasesc nici-o defectiune si inundatiile totusi continua inseamna ca e bataie de joc din partea chiriasului pentru care sa raspunda proprietarul." Nu cred ca se poate si nici nu ar fi normal ca o persoana sa raspunda pentru faptele altei persoane.
Nu poti trage, conform legii, la raspundere chiriasul, nu este parte din asociatie si, conform legii, proprietarul raspunde pentru daunele cauzate de acea proprietate.
Nu.i convine proprietarului sa plateasca daune...atunci sa discute cu chiriasul sau sa rupa contractul, e problema lui cum remediaza daunele produse de persoanele ce locuiesc in apartamentul dumnealui/ei. Legal el raspunde de daunele produse partilor individuale si/sau comune din condomiul, blocul, unde locuieste.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecina de sub mine ma acuza ca o inund Alexandru Daniel6667 Alexandru Daniel6667 Buna ziua!  De foarte mult timp, vecina din apartementul de sub mine imi bate in usa si imi spune mereu ca are peretii care acopera tevile verticale ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, la asociatia noastra de proprietari, s-a infundat o teava de scurgere care a produs inundarea unui apartament! Proprietarul apartamentului solicita ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)