avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,am o nelămurire,eu am fost crescut de tata vitreg,mama fiind căsătorită cu el ma trecut pe numele lui,acum a decedat,iar mama ma dat afara din casa,ce șanse sunt sa îmi iau partea de casa după tata,sunt singur la părinți nu mai exista frați,precizez ca ma crescut de la 2 luni.mulțumesc,ce drept am la locuință? se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:21, 25 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati fost adoptat cu efecte depline (adica pe certificatul dvs de nastere apare numele tatalui vitreg), aveti dreptul la 3/4 din bunurile proprii ale acestuia (adica bunuri mostenite, achizitionate anterior casatoriei sau primite prin donatie/testament) si la 3/8 din bunurile comune dobandite (cumparate/construite) in timpul casatoriei cu mama dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea intre fratii vitregi? otiliar otiliar Dragii mei, Am 2 nelamuriri si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta. Prima este urmatoarea. Mama e la a doua casatorie cu cineva,eu fiind din prima ... (vezi toată discuția)
Fratii vitregi intra la succesiune anabogdan anabogdan Buna, Am si eu dilema intrucat tatal meu a decedat de curand si urmeaza sa se deschida succesiunea. Tatal meu este casatorit cu maica-mea din \'86 , iar ... (vezi toată discuția)