avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VECHIME IN MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VECHIME IN MUNCA

Un angajat aduce adeverință de la ITM pentru perioada lucrată la un alt angajator, înainte de a fi angajatul nostru, acum trebuie reîncadrat într-o altă gradație de vechime, cum trebuie acordată retroactiv sau cu data aducerii adeverinței de vechime?
Vă mulțumesc .
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
ioana 81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 25 Ianuarie 2019
Se poate acorda si retroactiv de la data angajarii.
Dar ma obliga vreo lege, pentru ca acordarea retroactiva presupune corecție revisal, rectificative declarație 112, și alte raportări anfp? Menționez ca funcționarul nu a completat dosarul pana acum cu aceasta adeverință.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
ioana 81, utilizator
Daca va ajunge in instanta, va putea primi din urma cu cel mult 3ani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare gradatie vechime conf 330/2009 corinaolaneanu corinaolaneanu Am o colega care imi aduce saptamina asta adeverinta de la Itm din care reiese ca a lucrat anterior angajarii in unitate o perioada de 6 luni. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Acordare transa vechime dylan dylan Am o colega care mi-a adus saptamina asta adeverinta de la o alta societate din care reiese ca a lucrat in anii 1998, 1990, o perioada de 6 luni. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Extrasul revisal de la itm vladxela vladxela Extrasul REVISAL obtinut de la ITM dupa plata taxei aferente se poate folosi pentru demonstrarea vechimii in munca? (vezi toată discuția)