avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Extrasul revisal de la ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Extrasul revisal de la ITM

Extrasul REVISAL obtinut de la ITM dupa plata taxei aferente se poate folosi pentru demonstrarea vechimii in munca?
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
vladxela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 19 Februarie 2018
Extrasul REVISAL , indiferent de la cine il obtineti , ITM sau angajator, nu se substituie adeverintei de vechime.
OK, nu se substituie adeverinței de vechime, dar este suficient pentru a demonstra vechimea prin natura sa? Din câte am înțeles, dacă o firmă e lichidată şi nu mai poți obține adeverință de vechime şi ai lucrat dupa 1 ianuarie 2011, singurul mod prin care poți demonstra că ai lucrat este extras REVISAL. ITM nu eliberează adeverințe decât până în 2010, pentru astfel de situați, dacă am înțeles bine. Altfel spus, dacă ai lucrat după 2011 şi nu mai poți face rost de la un angajator de adeverința de vechime, înseamnă că efectiv vechimea aceea nu se mai poate demonstra şi e pierdută? Dacă e aşa, era mai OK cu cărțile de muncă. E foarte stupid ca în 2018 să nu poți demonstra într-un mod alternativ vechimea, decât cu o adeverință şi adeverința să nu ți-o elibereze ITM
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
vladxela, utilizator
Putem presupune orice despre acel extras revisal....Potrivit ITM-urilor, nu face dovada vechimii în muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in faliment Anderei G Anderei G Firma la care am lucrat avea sediul in alt oras cu punct de lucru in iasi. Eu mi-am dat demisia cu 2 ani inainte de a intra firma in faliment. La acel moment ... (vezi toată discuția)
Buna seara, prin ce document poate fi dovedita vechimea in munca, ... Denisa7 Denisa7 Buna seara, Prin ce document poate fi dovedita vechimea in munca, pentru perioada 2010-2013, in situația in care nu detin adeverinta de la angajator, iar ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de salarizare de la societate desfiintata in 2011 silviu1958 silviu1958 Cum se poate obtine o adeverinta de salarizare de la o societate desfiintata in 2011 ? (vezi toată discuția)